Zwracam się do was z prośbą o pomoc w ustaleniu przyczyny przesunięcia tylnych kół. Szukałem odpowiedzi na tym forum, lecz nie dowiedziałem się niczego konkretnego.
Zdania mechaników, do których zwróciłem się o pomoc są rozbieżne - jeden stwierdził, że trzeba wymienić tuleje i może będzie ok, a tak to nie ma on pojęcia co i jak, drugi natomiast poradził, aby nie bawić się w wymianę tulei, ponieważ są one w dobrej kondycji, a koła są tak odsunięte, bo tak ma być.
Sam patrzyłem pod spód i nie wykryłem żadnego przesunięcia na mocowaniach, bądź innych problemów. amortyzatory są osadzone dobrze, a tuleje rzeczywiści się trzymają, choć przyznam, że nie są pierwszej świeżości.
Może i bym to zostawił, ale męczy mnie to psychicznie...
Poza tym zdarza się czasami, że 'ciągnie' mi kierownicę przy hamowaniu, co akurat nie wiem, czy wiąże się z ustawieniem tylnej belki - zawieram tą informację, ponieważ może być przydatna.
Jeszcze jedna rzecz - nie sprawdzałem jeszcze zbieżności, mam zamiar zrobić to niedługo, jednak najpierw chciałbym zając się tym problemem.
Załączam zdjęcia kół z obu stron - prawe stoi w dołku, aby uwidocznić bardziej skale problemu, gdy koło jest 'opuszczone' względem nadkola.