[80 B4 2.0 ABK] aparat zapłonowy
[80 B4 2.0 ABK] aparat zapłonowy
Witam
Mam pytanko, w jakiej pozycji powinien byc ustawiony palec zapłonowy??? Koła zębate są ustawione tak jak w instrukcji w załączniku.
Mam pytanko, w jakiej pozycji powinien byc ustawiony palec zapłonowy??? Koła zębate są ustawione tak jak w instrukcji w załączniku.
Obudowę aparatu wkładasz w blok tak, by wtyczka czujnika była od strony koła. Obudowa nie jest żadnym punktem odniesienia dla włożenia wałka aparatu.
Zgodnie z dokumentacją dostepną w naszym dziale download walek aparatu trzeba włożyc tak by palec ustwił sie prostopadle do wału korbowego stykiem w strone silnika.
No ale oczywiście mogę sie mylić.
Kolega umie ustawiać zapłon w ABK?
Zgodnie z dokumentacją dostepną w naszym dziale download walek aparatu trzeba włożyc tak by palec ustwił sie prostopadle do wału korbowego stykiem w strone silnika.
No ale oczywiście mogę sie mylić.
Kolega umie ustawiać zapłon w ABK?
hmm kiedyś jak jeszcze jeździłem z moją audicą po mechanikach z powodu falujących obrotów, jeden koleś wyciągał aparat w celu sprawdzenia no i wsadził go potem kostką w stronę kabiny . Teraz jestem w trakcie składania silnika (po remoncie) no i po ustawieniu wszystkich zębatek według znaków coś mi nie pasuje ten palec , przy takim ustawieniu palec powinien podawać iskrę na 1 cyl prawda?
:mrgreen: posiadam też lampe :mrgreen:
tak umiem :mrgreen: według twoich wskazówek z innych tematówczarekj pisze:Kolega umie ustawiać zapłon w ABK?
:mrgreen: posiadam też lampe :mrgreen: