Mam pytanie odnośnie poduszek amortyzatora do B4Q 1993r. Otóż zakupiłem poduszki Lemforder 10076 02 009, które odpowiadają nr z etki 8A0 412 323 D. Etka pokazuje tylko jeden typ poduszek, natomiast to co zobaczyłem po rozebraniu wszystkiego:
Otóż nowa poduszka jest wyraźnie wyższa od starej, co najważniejsze to od góry odległość od górnej krawędzi gumy do łożyska jest dużo większa niż w tych które miałem do tej pory...
Efekt jest taki że po założeniu amortyzatora z nową poduszką do samochodu, odległość między łożyskiem a tą podkładką na kielichu wynosi około 5mm (między ich płaszczyznami).
Chwilowo poskręcałem jak jest, ale teraz przód stoi wyżej, nie ma luzu góra/dół na mcphersonie ( górna podkładka po skręceniu oparła się na kielichu ) oraz nie dało się ustawić kąta pochylenia kołą ( przy max regulacji wyszło -0,49' gdzie powinno być -0,75' ).
Wartość kąta pochylenia mieści się w prawdzie w normie ale w normalnym przypadku regulacja powinna być możliwa w zakresie trochę na + i trochę na - od wartości oczekiwanej, tutaj tak nie było. Poza tym na oko widać było że z nową poduszką koło się wyraźnie wypiononowało...
Jakieś pomysły co jest nie tak ? Ktoś zna nr poduszki która powinna być zamontowana ? Na starych poduszkach kompletny brak oznaczeń, numerów itp...