[B4 1Z] Sworzen wahacza-wymiana
[B4 1Z] Sworzen wahacza-wymiana
Witam
Zstaly mi jeszcze do wymiany z elementow zawieszenia sworznie wahacza. Oststnio wymianialem łączniki stabilizatora - jeszcze oryginalne audi. Sworznie tez wygladaja na takie. Mam juz kupione febiego, ale chcialem poradzic sie co do wymiany. Z tego co ogladalem zdejmuje koło, odkrecam zacisk i jarzmo i powinienem miec dostep do sworzni. Czy dobrze mysle, czy trzeba jeszcze cos demontowac. Moze ktos podzieli sie cennymi uwagami co do wymiany? wiem ze po wymianie czeka mnie geometria <ok>
Zstaly mi jeszcze do wymiany z elementow zawieszenia sworznie wahacza. Oststnio wymianialem łączniki stabilizatora - jeszcze oryginalne audi. Sworznie tez wygladaja na takie. Mam juz kupione febiego, ale chcialem poradzic sie co do wymiany. Z tego co ogladalem zdejmuje koło, odkrecam zacisk i jarzmo i powinienem miec dostep do sworzni. Czy dobrze mysle, czy trzeba jeszcze cos demontowac. Moze ktos podzieli sie cennymi uwagami co do wymiany? wiem ze po wymianie czeka mnie geometria <ok>
Odświeżę temat, bo czeka mnie to samo. Teraz wiem jak to zrobić i chyba sam sobie poradzę, pytanie brzmi czy wizyta na geometrii jest konieczna? Usterka sworznia wyszła mi przy przeglądzie, ale nie czuje żeby z autem działo się coś złego. Fakt, coś popiskuje na dziurach w tym kole - może być to dźwięk sworznia?
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Za geometrie różnie biorą.U mnie 122zł byś zapłacił :mrgreen: a do tego musiał byś Peugeotem przyjechać bo w ASO pracuje.Z prawej strony zawias zawsze dostaje bardziej po d...,sworznie warto wymienić parą(chyba że są świeże i jeden szlag trafił przedwcześnie wtedy jeden)ale jeśli to normalne zużycie eksploatacyjne to ten drugi jest już pewnie w kiepskiej kondycji(naderwany,sztywny,sparciały) i niedługo też zacznie stukać.Ponowna robota ponowna geometria...gdybym robił sobie to oba.
Jakby ktoś dalej szukał tutoriala jak wymienić sworzeń krok po kroku
https://www.youtube.com/watch?v=Tnw9m39QrX8
Chłopaki pokazują jak coś naprawić przy aucie i sporo prac jest pokazana na audi
https://www.youtube.com/watch?v=Tnw9m39QrX8
Chłopaki pokazują jak coś naprawić przy aucie i sporo prac jest pokazana na audi
-
- Forum Audi 80
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
-
- Forum Audi 80