[B4 2.0 ABT] długo kręci na ciepłym silniku
-
- Forum Audi 80
[B4 2.0 ABT] długo kręci na ciepłym silniku
Witam serdecznie, mam problem z Audiczką [2.0ABT + LPG] , niedawno na forum pisałem o przerywaniu i falowaniu obrotów na zimnym silniku, pomogło wstawienie przekaźnika resetującego ECU. Teraz problem polega na ciężkim odpalaniu auta na ciepłym silniku, po postoju dłuższym niż 20-30 minut trzeba dłuuuugo kręcić, jak już załapie to wszystko jest okej. Po nocnym postoju wszystko jest idealnie. Problem występuje zarówno po jeździe na gazie jak i benzynie. Reduktor i elektrozawory LPG regenerowane były jakieś 8 tys. km temu więc raczej to nie ich wina, zwłaszcza że auto kręci długo również gdy jeżdżę tylko na benzynie. Auto jest po remoncie głowicy, wymianie rozrządu,nowy niebieski czujnik temperatury(nie najtańszy), świece, kable, kopułka, palec są nowe,nowy filtr paliwa, filtr powietrza(wszystko zmienione przy okazji "remontu") , pompa paliwa działa dobrze. Skończyły mi się już pomysły Kabel sygnałowy LPG przeniosłem z cewki zapłonowej do kabiny na +12 po stacyjce, wyczytałem że podłączanie LPG na cewce może powodować problemy z opóźnionym domykaniem elektrozaworów przez co auto jest zalewane przez gaz ale nic to nie dało Jak ma ktoś jakieś pomysły to będę wdzięczny
Ostatnio zmieniony 14 sty 2019, 20:06 przez tomek9891234, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80