Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep
Sklep Bestdrive

Audi Cabrio 1.8 by Walicha

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
walicha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: walicha » 26 sty 2019, 20:55

Siemanko! Zbierania gratów ciąg dalszy, kupione foteliki Recaro i lustereczka z Porsche 911 964 Aero :D
Obrazek
Obrazek
Będzie małe rezanko stopek, ale wszystko w swoim czasie.
Narazie praca w komorze silnika wygląda jest na takim etapie:
Obrazek

macie racje, każdą wypracowaną złotówkę wkładam w to auto :D
Mam tylko nadzieje, że efekt będzie odpowiedni. Silnik AJL na palecie czeka na swap. :)
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
JakiBoY
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Mateusz
Model: Inny
Nadwozie: Cabrio
Silnik: 1,8 AEB
Kontakt:

Post autor: JakiBoY » 27 sty 2019, 01:41

Hahahaha stary nie wierzę! Kupiłeś te same fotele co ja po nie chciałem jechać jak byłem w PL ale brakło mi czasu. Z Drzycimia.
Podgrzewane są. Super zakup. Za te pieniądze nic lepszego byś nie kupił. Mam już fotele do swojej ale zastanawiam się nadal nad tymi lotniczymi a recaro od gti lub w ogóle z innej beczki Sparco r333 żeby wrzucić(chociaż te sparco i tak pewnie kupię jak nie do audi to do innego klasyka bo wygodne są) . Stołki to podstawa. Lustra też genialne i w ładnym stanie. Ostatnio też szukałem tych lusterek ale są po 450 w górę i stan ogólny padlina. Tak trzymaj. oklasky

Awatar użytkownika
wysio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wysio » 28 sty 2019, 12:50

JakiBoY pisze:Hahahaha stary nie wierzę! Kupiłeś te same fotele co ja po nie chciałem jechać jak byłem w PL ale brakło mi czasu. Z Drzycimia.
Podgrzewane są. Super zakup. Za te pieniądze nic lepszego byś nie kupił. Mam już fotele do swojej ale zastanawiam się nadal nad tymi lotniczymi a recaro od gti lub w ogóle z innej beczki Sparco r333 żeby wrzucić(chociaż te sparco i tak pewnie kupię jak nie do audi to do innego klasyka bo wygodne są) . Stołki to podstawa. Lustra też genialne i w ładnym stanie. Ostatnio też szukałem tych lusterek ale są po 450 w górę i stan ogólny padlina. Tak trzymaj. oklasky
dostałeś mocowania które trzeba w podłogę wspawać ? masz boczki tylne do kompletu ? bo te orginalne ze słupka co są trzeba wyciąć i ich nie ma na słupku przy tych fotelach bo boczki są inne.

Awatar użytkownika
walicha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: walicha » 28 sty 2019, 20:03

wysio, Dostałem dywan pod te fotele i boczki. Z zamocowaniem ich będę musiał kombinować.

matti06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: matti06 » 28 sty 2019, 20:52

piękna robota, podziwiam zapał oklasky jeśli można wiedzieć, jaki patent na montaż lusterek? zmiana podstaw?

Awatar użytkownika
walicha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: walicha » 29 sty 2019, 20:26

matti06, szczerze? jeszcze o tym nie myślałem, przyjdzie czas na montaż to będzie burza mózgów ale damy radę :) jak sobie z tym poradziłem pewnie opisze na forum

matti06
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: matti06 » 29 sty 2019, 20:56

czekam na aktualizacje :D

Awatar użytkownika
wysio
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wysio » 30 sty 2019, 15:03

walicha pisze:wysio, Dostałem dywan pod te fotele i boczki. Z zamocowaniem ich będę musiał kombinować.
jak nie masz szyn pod spód to współczuje bo te fotele mieszczą się na styk w aucie pod dachem dlatego podłoga jest inna , dwa są cieżkie i też wymagają odpowiedniego zamocowania .

Ale życzę powodzenia tak właśnie ludzie sprzedają części niekompletnie aby wypchać piwoa80

Awatar użytkownika
walicha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: walicha » 06 lut 2019, 15:40

Siemanko!
Powiem Wam, że projekt cabrio pochłonął mnie maksymalnie...
Kupiłem kolejnego anglika tylko dla przedniego zderzaka :D
ObrazekIMG_0637
Dzieje się :D nie moge się doczekać jak wrócę do kraju i będę wkładał odpowiednio przygotowany silniczek..
Szkoda trochę jedynie, że cab był kiedyś bity i podłużnice były wspawywane. Podłużnice obsmarowane były pastą po całości, wziąłem to zdarłem do gołej blachy, zabezpieczyłem epoksydem i teraz szpachluję dla równości. Po tym znowu epoksyd, podkład akrylowy, baza i bezbarwny - myślę że będzie to odpowiednio przygotowane, i efekt będzie zadowalający, nie chciałbym robić co roku czy dwa komory silnika. Ten czerwony anglik tak mi się spodobał że aż waham się, czy by nie psiknąć w czerwony :D
Pozdro!

Awatar użytkownika
JakiBoY
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: JakiBoY » 06 lut 2019, 23:49

No laserowa czerwień siedzi heheh.
Ja moja kupiłem właśnie tylko dla tego że czerwona była (kiedyś, bo jak ja kupowałem to tego koloru wiele nie było).
A ja dziś znów wpadłem na szarego verta w necie.
Obrazek
Powiem Ci ze kolor robi dużo więc się dobrze zastanów. Żebyś nie żałował.

Awatar użytkownika
walicha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: walicha » 11 mar 2019, 13:07

Podczas gdy komora silnika w 75% gotowa - zakupy okok
Obrazek

W tym miesiącu zakupów starczy.. :D
W miedzyczasie zakupione zostały też felgi 2tlg ''OZ Opera 2'' o parametrach 18", 8,5J, komplecik głośników na tył brytyjskiej firmy Vibe, i gwincik na tył "kastomowy"
Obrazek
Obrazek
Obrazek
No nic, pozostało tylko składać auto :D

Awatar użytkownika
dyras
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: dyras » 24 mar 2019, 08:16

Hey, gdzie wyszarpałeś lampy? Nówki?

Awatar użytkownika
JakiBoY
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: JakiBoY » 24 mar 2019, 13:15

walicha pisze:
Buty świetne zakupiłes. Gwint z olxa?

Awatar użytkownika
walicha
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: walicha » 01 lis 2019, 19:03

dyras, Lampy są "jak nowe" znalezione w Belgii. Ale będę miał na sprzedaż prawdopodobnie jeszcze jeden komplecik tych lamp.
JakiBoY, gwint od naszego kolegi z forum, Sławka. Jeszcze potrzebuje gwint na przód: Garage Customs lub PK Coilovers. Zrobie rozeznanie i zobaczymy na co padnie.
Marzec kończę kupnem nowych soczewek na przód :-D
Początek kwietnia - malowanie komory silnika, malowanie zawieszenia i założenie poliuretanu na sanki, wahacze i stabilizator.
Wtedy przód już będzie gotowy do podjęcia się swapu razem z pomocą JakiBoY :-D
# DZIEJE SIĘ :-D

EDIT:
Pracowity tydzień. Komora wyszlifowana i pomalowana w połysk. Padło na kolor "Sepang Blue" z palety Audi.
Prezentuje się to tak:
Obrazek
[url=https://flic.kr/p/24QTKzk]Obrazek
IMG_E1918
ObrazekIMG_1984
Cel na maj 2019 - poskładać całe wnętrze w komorze i wziąć się za swap!
1.8T czeka na palecie piwoa80

[ Dodano: 2019-11-01, 19:03 ]
Ludziska... czas biegnie jak szalony, zmieniłem tryb pracy a przy tym = mniej czasu na projekt.
Ale po kolei.
Mogę powiedzieć że nie brakuje mi już do szczęścia niczego tylko czasu. Zdobyłem w ciągu roku mega ciekawe graty fotele recaro, kanapa w skórze, nowe soczewki z ASO, lampeczki usa na tył, nowe światełko stopu, nowe listwy gumowe, dekory poliftowe w drewnie, zderzak S2 ze spryskami, 1.8T 180KM na swap, swap na elektryczny daszek, jakieś tam gadżety amerykańskie, piasty, big breaki, windshoty, no jednym słowem 20tys w częściach... ale szczęścia nie kupisz :-D
Autko pojechało na swap, komora silnika złożona, zamontowane wszystkie nowe rurki hamulcowe, wszędzie poliuretan, sanki pomalowane w daytona grey metallic, pakujemy 1.8T!
Mam nadzieje, że do końca roku będzie zeswapowane.
Kolejnie - wkładam elektryczny dach.
A dopiero później szykujemy do malowania :) chciałbym wyjechać na sezon 2020, ale ciężko to widzę...
Pozdro mordy

Awatar użytkownika
Krzysiek 84
Junior Admin
Junior Admin
Imię: Krzysiek
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 1.9 1Z

Post autor: Krzysiek 84 » 01 lis 2019, 21:17

walicha, będzie niezły kocur piwoa80

Zablokowany