Ale napisałem przecież najpierw wskazania na włączonym zapłonie, ale dobrze to jest sprawdzone? to mają być te piny wychodzące do wtyczki? 2-gi pin to ślizgacz itp... ?h/k pisze:Zarówno jak jak i kolega Kogutiru mamy na myśli sprawdzenie na włączonym zapłonie i nie pracującym silniku... Mam obawy, że wybiórczo czytasz posty.
[ Dodano: 2019-05-04, 15:17 ]
Co to jest ten tps? czy to jest ten warystor w przepływce?h/k pisze:Czujniki te możesz sprawdzić VAGiem. Zakres : przepływomierz jak dobrze pamiętam wartości 0-100%, TPS na pewno 0-ok. 85°, przy czym mają się w obu wartości zmieniać stopniowo i bez żadnych skoków czy przerw.mateo1992 pisze:Podaj wartości jakie powinny być prawidłowe i przy jakich czujnikach.h/k pisze:Dodatkowo odczyty przepływomierza czy czujnika przepustnicy musisz zrobić manualnie, na zgaszonym silniku i włączonym zapłonie, by sprawdzić stan ścieżek ww. czujników.
Tutaj masz Kolego nieco o ABK:
https://audi80.pl/topics77/b4-20-ab ... t88845.htm
Zarówno jak jak i kolega Kogutiru mamy na myśli sprawdzenie na włączonym zapłonie i nie pracującym silniku... Mam obawy, że wybiórczo czytasz posty.