Nie złość się

Bez kanału, czołgając się pod samochodem nie jest prosto znaleźć czasami

Znalazłem właśnie jeszcze jedną fotkę dla potomnych:
https://www.audi-80-scene.de/forum/inde ... c5f07a1afd
Edit:
Silnik poskładany, pracuje dużo lepiej niż wcześniej. Ale nie ma się co dziwić - głowice przeszły kompletny remont znaczy wszystkie zawory wymienione uszczelniacze itp.
Dla osób które będą robić podobny remont... Co do kosztów... kompletny remont 2 głowic - 1600zł, wszystko razem ( poza głowicami wszystko robiłem sam ) - 3600zł, ale w tych pieniądzach zrobiona maglownica, kilka węży chłodzenia, kolektor dolotowy, kolektor wydechowy wymieniony i jeszcze sporo innych rzeczy które wynikły podczas rozbierania silnika... Więc wiadomo jak to się kosztowo przedstawia. No i jeszcze niech ktoś da to mechanikowi i zapłaci za robotę
I kolejna ważna sprawa... Po złożeniu wszystkiego i pierwszej przejażdżce zasłona dymna za samochodem. Ludzie dosłownie mrygali awaryjnymi że coś jest nie tak, a za mną dosłownie mgła

Byłem w wielkim stresie. 100km dalej troszkę lepiej ale dymił jak smok, objechałem wszystkich znajomych mechaników. Jeden mówi pierścienie - niebieski dym, drugi że dym jest biały i jest to płyn, wiec głowice znów do roboty...
Ale zrobiłem kolejne 100km autostradą i ostatecznie rozgoniłem dym

) Dlatego więc nie ma co się stresować jeśli ostro kopci po robocie

) Wydech jednak potrzebuje sporo czasu żeby wypalić to co się tam dostało po awarii ( 4.5h pracy silnika wg komputera i 200 km przejechane )
To tyle w temacie, pozdrawiam!