[B4 2.0 ABT] Podlaczenie , schemat czujnika krokowego lpg za
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
[B4 2.0 ABT] Podlaczenie , schemat czujnika krokowego lpg za
Witam jak podlaczyc silniczek krokowy do lpg zamiast sróby regulacyjnej tak by sb komputer sam dawkowal gaz zzytujac z sondy Lambda wiem ze tam trzeba sie podpiac ale ktore kable i gdzie z czym . czy ktos posiada moze schemat jakbtakie cos zrobic samemu czy moze lepiej powierzyc to gazownikowi?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jakub
- Silnik: 2.0 ABT
chodzi mi o instalacje do gazu stag 200 na centralce (przelacznik gazu ) przegladalem rozne shematy ale nieogarniam ich bo nie jestem elekteykiem dlatego tu pisze
[ Dodano: 2019-07-14, 14:37 ]
i tak mozna takie cos zalozyc gdyz gazownik mi to sam osobiscie mowil dlatego sie pytam ,bo moze ktos rezal samemu takie cus a tez bym chcial bo podjechac potem by wyregulowac to nie problem bo wiadomo ze po takim zabiegu trzeba to zrobic
[ Dodano: 2019-07-14, 14:37 ]
i tak mozna takie cos zalozyc gdyz gazownik mi to sam osobiscie mowil dlatego sie pytam ,bo moze ktos rezal samemu takie cus a tez bym chcial bo podjechac potem by wyregulowac to nie problem bo wiadomo ze po takim zabiegu trzeba to zrobic
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Stag 2l to tylko przystawka więc nic nie trzeba będzie wyrzucać tylko wpiąć zasilanie z elektrozaworu lpg podpiąć TPS, sondę, krokowca i masę. Zresztą szkoda nawet zachodu do wstawiania staga 2l bo to tylko taka imitacja 2 generacji. Już lepiej Staga XL będzie chodzić też z przełącznikiem 2W ale można ustawiać przez komputer.
Do tego trzeba mieć sprawną sondę lambda oraz ogarniać ustawianie, bo większość gazowników jak widzi 2 generacje do z miejsca przerabia na I generacje.
Do tego trzeba mieć sprawną sondę lambda oraz ogarniać ustawianie, bo większość gazowników jak widzi 2 generacje do z miejsca przerabia na I generacje.