[B4 1.9 1Z] Dymi na niebiesko
[B4 1.9 1Z] Dymi na niebiesko
Witam miałem w moim Audi trochę roboty ostatnio poszła uszczelka pod głowicą. Więc wymieniłem uszczekę przy okazji uszczelniacze zawór, uszczkę misy olejowej, panewki,i pierścienie tłokowe po tych pracach dymi na niebiesko. Wcześniej też trochę dymiła ale tak powyżej 2 tysięcy obrotów. Co może być przyczyną coś z głowicą jakieś mikro pęknięcie?
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Zmieniając pierscienie i panewki należałoby dotrzeć to .
Robiąc ze 2-3 wymiany oleju , nawet jakis lotos może być 10w40 lub 15w40 , chyba że chcesz profi , to millers ma w ofercie oleje do docierania silnika
, wypadałoby też zamontowac korek spustowy oleju z magnesem.
]
Olej do docierania
Korek spustowy oleju
Robiąc ze 2-3 wymiany oleju , nawet jakis lotos może być 10w40 lub 15w40 , chyba że chcesz profi , to millers ma w ofercie oleje do docierania silnika
, wypadałoby też zamontowac korek spustowy oleju z magnesem.
]
Olej do docierania
Korek spustowy oleju
-
- Forum Audi 80
A ja dobierales panewki na oko czy pojechales z walem zeby wymiarowali czy sie nadaje? i jak skladales panewki na sucho ? dobrze jest skladac na oleju do skladania panewek i walu
http://performance.k64.pl/smar-olej-pie ... p-321.html
zmierz kompresje i cisnienie oleju jak dymi nie wiem czy na cieplym czy zimnym bo nie pisales ale podejrzeam ze na cieplym;)
i stan turbiny wypadalo by tez zobaczyc ,,
http://performance.k64.pl/smar-olej-pie ... p-321.html
zmierz kompresje i cisnienie oleju jak dymi nie wiem czy na cieplym czy zimnym bo nie pisales ale podejrzeam ze na cieplym;)
i stan turbiny wypadalo by tez zobaczyc ,,