[2.0 ABK B4] Rozrusznik na guzik
[2.0 ABK B4] Rozrusznik na guzik
Witajcie. Spotkałem się z takim problemem mianowicie po przekręceniu kluczyka w mojej B4 zapalają się kontrolki, jednak w miejscu gdzie powinien kręcić rozrusznik jest pustka. Wiem na pewno że wkładka się skończyła bo przy silnym przekręceniu (z pomocą kombinerek) auto pali. Rozrusznik na krótko również bez zastrzeżeń. Widziałem patent u mojego znajomego, mianowicie po przekreceniu kluczyków na drugą pozycję moze on przytrzymując guzik wprowadzić rozrusznik w działanie i odpalić auto, coś jak w rajdowkach. I tutaj kieruje się z pytaniem ponieważ mam zamontowany auto alarm i zamek centralny i niekoniecznie chce mi się bawić w przepinanie stacyjki i nowe kluczyki. Który przewody od stacyjki należy przypiąć do guzika tak aby ten symulował pozycję start ze stacyjki? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
Wydaje mi się że to nie kostka, to jest coś mechanicznie nie tak z wkładką bo kluczyk trzeba z dużą siłą przekręcić do pozycji start. Chciałbym rozwiązanie na guzik jako opcja czasowa. Schematy stacyjki widziałem ale to dla mnie czarna magia. Prosiłbym tylko o odpowiedź które kabelki mają iść do guzika (kolory). Dziękuję za przeniesienie tematu.
Edit: może to być kostka z tego co czytałem w innych tematach ale na ten moment i tak nie mam funduszy na zakup bo trzeba na święta coś zorganizować, także moja prośba o kabelki nadal aktualna.
Edit: może to być kostka z tego co czytałem w innych tematach ale na ten moment i tak nie mam funduszy na zakup bo trzeba na święta coś zorganizować, także moja prośba o kabelki nadal aktualna.
czyli wystarczy ze ten kabelek odepne od stacyjki i wrzuce go w przycisk, ale co z drugiej strony?krzysaudi pisze:Kabel czerwono / czarny rozrusznik.
nie wiem czy dobrze myślę ale na druga strone przycisku ma isc czerwony od cewki? moglbym prosic o dokladna wypowiedź ktore dokladnie kable maja się styknąć za pomocą tego przycisku? dzieki bardzo!
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
Przedstawiałem się już na poprzednim koncie ale zostało zablokowane z powodu "zbyt dużej liczby logowań" proszę ludzie ile wy macie lat? Wiem że kostka jest łatwa do wymiany, wiem ile kosztuje, wiem super trzeba się przedstawić. Ale to nie rzeczy o które pytam dopiero jedna osoba udzieliła jakiejś klarownej odpowiedzi...
[ Dodano: 2019-12-13, 12:03 ]
Dziękuję za pomoc już sobie ogarnąłem wszystko ze schematu całej elektryki. Krzysiek, Maciek i Piotr dziękuję za podpowiedzi, reszcie osób załatwiłem już formularze rejestracyjne na elektroda.pl. Jeszcze raz dzięki i cytując klasyka Temat do zamknięcia
[ Dodano: 2019-12-13, 12:03 ]
Dziękuję za pomoc już sobie ogarnąłem wszystko ze schematu całej elektryki. Krzysiek, Maciek i Piotr dziękuję za podpowiedzi, reszcie osób załatwiłem już formularze rejestracyjne na elektroda.pl. Jeszcze raz dzięki i cytując klasyka Temat do zamknięcia
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
Dla innych którzy będą tak przerabiać to oryginalnie łączy obwód rozrusznika z tymi czerwonymi oznaczonymi 30 ale to stały plus więc rozrusznik będzie się dało włączyć bez zapłonu (stacyjka uniemożliwia takie coś bo zawsze wcześniej jest zapłon). Podłączenie pod plus po zapłonie (15 na stacyjce) może ją obciążyć bardziej.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Silnik: 1.9 1Z
Też mialem przez jakiś czas "na guzik " ale marnie się to sprawdzalo ,bo nie zawsze "łaczyło " mimo porawiania styku .Nic lepszego niz wymiana kostki stacyjki nie wymyślisz .Roboty mniej niż z rzezbieniem "na guzik " Mi niestey urwal się też krótki metalowy lacznik ,łaczacy fizycznie wkładkę stacyjki z kostką stacyjki i ten łacznik jest w zasadzie nie do kupienia .ALe wymontowalem na szrocie całą stacyjke i przełozyłem do niej tylko swoją wkładkę zeby nie bylo dwóch kluczyków.Jak "przeszczepić " swoją wkłądkę stacyjki ,do innej stacyjki mozna znależć na forum ,kwestia wywiercenia malej dziurki w odpowiednim miejscu
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
kolega niech się nie wpieprza tam gdzie Cię nikt nie prosi - nie musisz nam nic załatwiać.Gwizdek201 pisze:reszcie osób załatwiłem już formularze rejestracyjne na elektroda.pl.
nie moja też wina że nie wiesz chyba co to login i hasło i nie umiesz się zalogować Pomijam już fakt że z twojego ip nie widzę tu żadnego innego konta.Gwizdek201 pisze:Przedstawiałem się już na poprzednim koncie ale zostało zablokowane z powodu "zbyt dużej liczby logowań" proszę ludzie ile wy macie lat?
ps
Gdybyś użył googla widział byś już wczoraj jaki to kolor bo mi to wczoraj zajęło 4-5 min gdzie kolega maciek889 pisał nawet o tym ale niestety lenistwo wychodzi. Ale jak chciał to umiał
Sorry panowie ale nie lubię takich cwaniaczków, kolega zdenerwował mnie i musiałem to napisać.Gwizdek201 pisze:uż sobie ogarnąłem wszystko ze schematu całej elektryki.
Temat zamykam .