( AFN 1,9 TDI) Brak regulacji kąta wtrysku
( AFN 1,9 TDI) Brak regulacji kąta wtrysku
Pisze koledzy bo juz brak mi pomysłów, kolega przywiozł pompe zeby mu założyc tłokorodzielacz 11mm pompa nie wiem ile lezała ale ok rozebrana załozony tłokorodzielacz i auto nie odpala. Jak sie go pomeczy na plaku to załapie czasami reaguje na gaz czssami nie, jak reaguje to powoli z obortów udaje sie zejsc ze chodzi na wolnych ale bardzo nie rowno jakby nie palił dobrze na cylinder a kont wtrysku cały czas 255, jakbym nie przestawił pompy cały czas 255, raz udało sie zejsc do 190 ale skończyła sie regulacja, przestawiona pompa o 2 zabki aby opóznić i zonk kont znowu 255. co sie mogło zrypac. Założóne jest nowe koło na wale nowy rozrzad posprawdzane ustawenie chyba ze 4 razy i brak efektów auto kopci jak szalone dawka tez skacze od 2-5 mg ale to przez nie równe obroty
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Re: ( AFN 1,9 TDI) Brak regulacji kąta wtrysku
witam. dolacze sie do tematu ja jestem po wymianie wiazki z boscha na pierburga rozrzad mam nowszy pompe wtryskowa zmieniłem na wersje z AFN. dzis odpalił z ciezkim bolem. ale zato kopci na bialo... jak zapalił to zostawiłem go aby sie zagrzał do 90 stopni... pozniej ustawianie kat na 53 jednostki bo było 255.... dawke na 3,4mg/h.... po tym wszystkim zgasiłem i poczekałem chwile aby delikatnie odstygł. po tym wszystkim silnik juz niechce zapalic kopci na bialo i niechce zalapac no to diagnostyka i bałd przeplywki i kat wtryski no to weszłem w parametry i znowu zonk kat 255 i co tu zrobic dalej autko mi jest potrzebne do roboty aby dojezdzac 10km z stad...
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
Rozrząd cały na znaki ustawiony był i wałek rozrządu zblokowany z tyłu :?:
-
- Forum Audi 80
- Imię: tomek
- Nadwozie: Avant
tak był walek rozrzadu zablokowany pompa na blokadzie i wysrodkowana na tych na fasolkach wał w pozycji 0....Krzysiek 84 pisze: ↑17 paź 2020, 20:09Rozrząd cały na znaki ustawiony był i wałek rozrządu zblokowany z tyłu :?: