[B4] Sterownik zamka centralnego - pilot - jaki wybrać
-
- Forum Audi 80
- Imię: Kociemb
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
[B4] Sterownik zamka centralnego - pilot - jaki wybrać
Witam!
Jako że padł mi sterownik centralnego zamka, który montował poprzedni właściciel zamierzam zakupić nowy... I tutaj pytanie do Was. Generalnie rozchodzi się jaką firmę polecacie. Generalnie głównie rozchodzi się o jakość wykonania pilotów, żeby fajnie działały przyciski i nie trąciło jego wykonanie badziewiem... Domykanie szyb itp rzeczy są mi nie potrzebne.
Teraz miałem Carprotect Komfort BX70. No i działanie pilota oceniam średnio... Ale może to już wiek zrobił swoje ?
Jako że padł mi sterownik centralnego zamka, który montował poprzedni właściciel zamierzam zakupić nowy... I tutaj pytanie do Was. Generalnie rozchodzi się jaką firmę polecacie. Generalnie głównie rozchodzi się o jakość wykonania pilotów, żeby fajnie działały przyciski i nie trąciło jego wykonanie badziewiem... Domykanie szyb itp rzeczy są mi nie potrzebne.
Teraz miałem Carprotect Komfort BX70. No i działanie pilota oceniam średnio... Ale może to już wiek zrobił swoje ?
Re: /[B4] Sterownik zamka centralnego - pilot - jaki wybrać
Chyba najlepiej jakiś bx jak miałeś. Nie trzeba będzie pewnie dłubać w instalacji, tylko wtyczkę wpiąć.I dobrze żeby miał możliwość zaprogramowania nowych pilotów. Ja sobie zaprogramowałem do chyba bx20 z innego zamka i działa
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Chyba sterowniki firmy AMT kiedyś były uważane za dobre.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Kociemb
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Zakupiłem ostatecznie Blow Stinger B50:
https://allegro.pl/oferta/b50-audi-ster ... ZjJmOTk%3D
Generalnie to wszystko chyba jeden dziad bo puszka identyczna jak Carprotect jedyna różnica w podłączeniu to odwrotnie plus i masa względem obu sterowników Pilot scyzoryk, wykonanie dużo lepsze niż ten poprzedni który miałem no i działa póki co jak trzeba. Tylko zapomnieli przysłać grotu starego typu (
https://allegro.pl/oferta/b50-audi-ster ... ZjJmOTk%3D
Generalnie to wszystko chyba jeden dziad bo puszka identyczna jak Carprotect jedyna różnica w podłączeniu to odwrotnie plus i masa względem obu sterowników Pilot scyzoryk, wykonanie dużo lepsze niż ten poprzedni który miałem no i działa póki co jak trzeba. Tylko zapomnieli przysłać grotu starego typu (
-
- Forum Audi 80
Witam serdecznie,
Chciałbym podpiąć się pod temat, być może ktoś z was wie jak rozwiązać mój problem..
Otóż zakupiłem sterownik Blow S4 i podpiąłem go też tak jak autor jedynie zmieniając starą centralkę która padła.
Aczkolwiek przyciski z pilota działają odwrotnie (przycisk 'zamknij' otwiera samochód a 'otwórz' zamyka), oprócz tego zamykanie i otwieranie udaje się raz na dziesięć razy.
Wydaje mi się że przyczyną może być właśnie to że działa odwrotnie (może długość impulsu różni się dla otwierania i dla zamykania?)
Czy wie ktoś co powinienem zmienić aby przyciski działały zgodnie z przeznaczeniem?
Aha...Zamieniałem plus z minusem to jedyny efekt to wywalony bezpiecznik
Niżej link do filmu na YT mniej więcej jak to działa.
https://youtu.be/27GhwCDShFg
Dziękuję z góry za każde wskazówki.
Chciałbym podpiąć się pod temat, być może ktoś z was wie jak rozwiązać mój problem..
Otóż zakupiłem sterownik Blow S4 i podpiąłem go też tak jak autor jedynie zmieniając starą centralkę która padła.
Aczkolwiek przyciski z pilota działają odwrotnie (przycisk 'zamknij' otwiera samochód a 'otwórz' zamyka), oprócz tego zamykanie i otwieranie udaje się raz na dziesięć razy.
Wydaje mi się że przyczyną może być właśnie to że działa odwrotnie (może długość impulsu różni się dla otwierania i dla zamykania?)
Czy wie ktoś co powinienem zmienić aby przyciski działały zgodnie z przeznaczeniem?
Aha...Zamieniałem plus z minusem to jedyny efekt to wywalony bezpiecznik
Niżej link do filmu na YT mniej więcej jak to działa.
https://youtu.be/27GhwCDShFg
Dziękuję z góry za każde wskazówki.
-
- Forum Audi 80
Czy Podłączałeś na sterowanie pneumatycznym zamkiem (przez rozcinanie jednego przewodu i wpinanie dwóch kabli centralki do niego)? Ustawiełś sterownik na 3 sekundowy sygnał?
-
- Forum Audi 80
Tak, tzn. W momencie gdy kupilem samochod byla juz inna centralka zamontowana ktora dzialala wiec podejrzewam że kable dobrze byly poprowadzone, ale ostatnio mi sie zepsula (konkretnie pilot) i kupilem nowa i zmienilem tylko centralke, wiec moim zdaniem dalej ta kablologia jest okej.. I tak na centralce przelacznik ustawiony w pozycji na pneumatyk, w tej drugiej pozycji w ogole nie reaguje. Myslalem ze to kwestia zamiany ktorys kabli miejscami..
-
- Forum Audi 80
Dobrze by było sprawdzić wg instrukcji od tej centralki co kupiłeś czy podłączenie jest zgodne ze starą. Tylko to jest trudniejsze dla osoby niezbyt biegłej w elektryce niż podłączenie na nowo.
-
- Forum Audi 80
Mam jeszcze gdzieś tą starą centralkę, tylko że z tego co pamiętam nie było na niej żadnego napisu aby określić jakiej jest marki i ewentualnie znaleźć do niej instrukcję w necie.
Ale poszukam jej i zobaczę jak tam była opisana ta kostka. W razie czego dam znać
Ale poszukam jej i zobaczę jak tam była opisana ta kostka. W razie czego dam znać