[2.0 abt] Problem z regulacją.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Re: [2.0 abt] Problem z regulacją.
Dobra sytuacja wygląda tak po kręciłem tą drugą śrubką na imbus o której kolega wyżej wspominał i generalnie żadnej reakcji auto jak chodzi tak chodzi nic zero zawahania na obrotach.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Silnik: 2.3 NG
W dużym BRC AT90E ta śrubka na imbus działała. Albo ma tak mały zakres regulacji w tym BRC, że jedynie na sondzie by się zobaczyło zmiany. Jak ładnie chodzi na wolnych to zostaw mniej więcej tak jak była i tylko śrubą na wężu ustaw.
-
- Forum Audi 80
Co do tych dwóch śrubek jeszcze co są na parowniku one nawet obydwie wkręcone nic nie spowodowały, żeby nawet auto chciało zgasnąć. Ale teraz co do węża i śrubce na nim no kręciłem już naprawdę wiele razy i te spalanie takie, jakie było takie jest bez zmian, czyli duże. Zwłaszcza ostatnio, że za 50zł wlanego gazu zrobiłem może max. 120km. A regulacje na wężu robiłem, że wykręciłem śrubkę do końca i potem wkręcałem na full, licząc obroty. Po wkręceniu na full i zrobieniu odpowiedniej liczby dzieliłem je na pół i w ten zakres ustawiałem i potem to już tylko albo lekko odkręcić trzeba było, albo zakręć w zależności od tego czy miała muła i czy równo pracowała.
-
- Forum Audi 80
Problem miejmy nadzieję rozwiązany po dojechaniu do gazownika oddalonego o ponad 100km udało się dowiedzieć i rozwiać problem jaki mnie trapił z regulacją.
I góry dziękuję za wszystkie udzielone komentarze pod tym postem.
I góry dziękuję za wszystkie udzielone komentarze pod tym postem.