Problem z zegarem VDO
-
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B2
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 SD+lpg
Problem z zegarem VDO
Witam grupowiczów, mam problem z zegarem VDO, przy włączeniu światła mijania zapala się kontrolka od świateł długich, żarzy się prawy kierunkowskaz oraz gaśnie jedna żarówka od prawej tarczy. To samo jest na światłach pozycyjnych. Czy ktoś wie co mogło paść?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.3 NG
Re: Problem z zegarem VDO
Pewnie gdzieś ścieżka masowa na płycie licznika nie łączy na jedną stronę. Jak nie zapomnę to później prześledzę ścieżki żeby zobaczyć jak tam są masy puszczone.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Audi 80 B3
- Silnik: 1.8 RU
Witam. Mam podobny problem, u mnie z włączonymi światłami mijania gdy wrzucam kierunkowskaz w prawo to wraz z nim mruga kontrolka świateł drogowych i kontrolka kierunku mruga słabszym światłem. Drugi problem to gdy włączam światła drogowe to wraz z kontrolką drogowych, mocnym światłem świeci kontrolka prawego kierunku a podświetlenie przy prędkościomierzu przygasa właśnie rozebrałem te zegary (VDO z b3 1.8 88KM 87r) będe poprawiać luty na płycie bo ścieżki pod lupą wyglądają ok a luty nie za bardzo do tego od jakiegoś czasu były problemy z obrotkiem jak i licznikiem że nagle zamierały raz jeden raz drugi lub jednocześnie na co pomagało walnięcie z liścia w szybę albo mocniejsza bomba od góry w daszek kokpitu ;P w końcu obrotek przestał się wskrzeszać i zaczął się rozlewać wyświetlacz z zegarka...
- Spietyq
- Forum Audi 80
- Imię: Mariusz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Podczas demontażu i naprawie pająka przez przypadek dotnąłem wkrętakiem styków w miejscu łączenia pająka i przestał odpowiednio działać prędkościomierz. Znaczy raz dziala raz nie po czym opada na dół zegara. Licznik kilometrów działa. Bezpieczniki pod maską sprawne. Proszę o jakieś sugestię.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Bartek
- Model: Audi 80 B3
- Silnik: 1.8 RU
Cześć Spietyq ogarnąłeś już ten problem z opadającą wskazówką? Jak coś to pisz aa no i zwarcie styków pająka raczej by nie spowodowało problemu z niedziałającym prędkościomierzem i wg mnie w 90% to w zegarach jest usterka która nawet bez żadnych ingerencji podczas napraw może wystąpić samoistnie