[80 b4 abk 2.0]dziwna rurka kolo filtru kabinowego???
[80 b4 abk 2.0]dziwna rurka kolo filtru kabinowego???
witam.zauwazylem dzis przewod(gumowa rurka) jakis kolo filtra kabinowego.czy on nie powinien gdzies byc podlaczony???
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
zgoda, ale to chyba w fabrycznych aku, albo jakichś starych, bo w nowych aku to nawet niema króćca zeby to podłączyć. Są jakoś inaczej "odpowietrzane" chyba.Misiek_Stce pisze:przy akumulatorze to jest podłączana rurka do tego zeby odprowadzała opary bo jakby takiego czegoś nie było to aku by rozwaliło
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
U mnie to wygląda tak:
Nie jest to fabryczny akumulator tylko dwuletni, króciec od wężyka włożyłem w otwór w którym tkwiła zaślepka.
Identyczny otwór (zaślepiony białą zaślepką) jest również po drugiej stronie aku:
Jeżeli ktoś nie posiada króćca przy wężyku, można dopasować do tworu w akumulatorze odpowiedniej średnicy plastikowa rurkę i na nią nałożyć wężyk.
Nie jest to fabryczny akumulator tylko dwuletni, króciec od wężyka włożyłem w otwór w którym tkwiła zaślepka.
Identyczny otwór (zaślepiony białą zaślepką) jest również po drugiej stronie aku:
Jeżeli ktoś nie posiada króćca przy wężyku, można dopasować do tworu w akumulatorze odpowiedniej średnicy plastikowa rurkę i na nią nałożyć wężyk.