[b4 avant] obudowa akumulatora, jak skleić?
[b4 avant] obudowa akumulatora, jak skleić?
Nie wiedziałem gdzie wkleić temacik to walnąłem tu, jak coś proszę przemieścić go w odpowiednie miejsce
Ostatnio niestety musiałem wyciągnąć akumulator do podładowania i po zdjęciu plastikowej osłony ku mojemu zdziwieniu okazało się że jest ona pęknięta. I tu moje pytanko, co z tym lepiej zrobić.
1. Skleić kropelką, zalepić szpachlą i pomalować na czarno
2. Kupić żywice i maty szklane i zalepić
Chodzi o to żebym się trzymało i ładnie wyglądało <ok>
Jakby ktoś miał jeszcze inne propozycje to piszcie
Poniżej zdj obudowy
Ostatnio niestety musiałem wyciągnąć akumulator do podładowania i po zdjęciu plastikowej osłony ku mojemu zdziwieniu okazało się że jest ona pęknięta. I tu moje pytanko, co z tym lepiej zrobić.
1. Skleić kropelką, zalepić szpachlą i pomalować na czarno
2. Kupić żywice i maty szklane i zalepić
Chodzi o to żebym się trzymało i ładnie wyglądało <ok>
Jakby ktoś miał jeszcze inne propozycje to piszcie
Poniżej zdj obudowy
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
http://moto.allegro.pl/item371060245_au ... atora.html
i po problemie :mrgreen:
a jak chcesz sie bawić w rezacza obudów to kropelka nic nie zdziałasz jedynie od środka jakąś dobra wzmacniana taśmą ale pękniecie i tak będzie widoczne .
i po problemie :mrgreen:
a jak chcesz sie bawić w rezacza obudów to kropelka nic nie zdziałasz jedynie od środka jakąś dobra wzmacniana taśmą ale pękniecie i tak będzie widoczne .
Dokładnie jak wyżej niema co bawić się w klejenie bo naprawde nie ma sensu. Klejenie rkopelką to poraszka. Można skleić w warsztatach które kleją zderzaki, ale koszt zaklejenia takiego pęknięcia to wydatek ok 30 zł, a i tak niema gwarancji czy wytrzyma. Poprostu następnym razem musisz uważać przy zakładaniu. Pozdrawiam
Kurde kupować osłonę hmm na upartego to ona może być pęknięta bo nie spełnia żadnej ważnej funkcji (ale to moje zdanie, bo ja osobiście za 40 zł to bym wolał wydać na coś bardziej użetycznego)
Jak chcesz kleić
1.podklej kropelką
2.Rozgrzej śrubokręt do czerwoności i znajdz kawałek jakiegoś plastiku
3.Śrubokrętem sklej na gorąco -będzie się trzymać (od wewnętrznej strony)
4.Można jeszcze na to opcjonalnie nałożyć klej na gorąco z pistoletu taki bezbarwny
Jak chcesz kleić
1.podklej kropelką
2.Rozgrzej śrubokręt do czerwoności i znajdz kawałek jakiegoś plastiku
3.Śrubokrętem sklej na gorąco -będzie się trzymać (od wewnętrznej strony)
4.Można jeszcze na to opcjonalnie nałożyć klej na gorąco z pistoletu taki bezbarwny
Lutownica od środka i ew. z zewnątrz szpachel do plastiku i pomalowac czarną farba strykturalna do plastiku , ma to tylko wtedy sens gdy bys miał lub pozostałe materiały miały by ci sie w dalszych pracach przydać bo jeżeli miałbyś wszystko tylko do tego kupować to sie nie oplaca i lepiej zakupić używke