Witam, mam problem lub w sumie bardziej może pytanie. Remontuję całkowicie silnik, składam już go w sumie „do kupy”, jednak po rozebraniu dolotu ukazały się wtryskiwacze
Moje pytanie dotyczy tych osłonek plastikowych, od czego są te otwory w nich i czy wtryskiwacze muszą tam szczelnie „siedzieć” i nie przepuszczać żadnego powietrza np dołem gdy się dmucha w jeden z górnych otworów w osłonce
Bo dodam że jedynie jeden z nich na tyle szczelnie jest tam włożony że tylko delikatnie przepuszcza powietrze dołem...
Mogę to montować czy mam powymieniać może uszczelki na samych wtryskiwaczach w środku?
W załączniku przesyłam zdjęcie tego elementu, może będzie bardziej wiadomo o co mi chodzi
[B3 1.8 JN] Osłony wtryskiwaczy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.8 JN+lpg
[B3 1.8 JN] Osłony wtryskiwaczy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.3 NG
Re: [B3 1.8 JN] Osłony wtryskiwaczy
przez tą dziurkę wlatuje powietrze z zaworu stabilizacji obrotów. Nawet widać kanał idący od tego zaworu na twoim zdjęciu. Podejrzewam że powietrze idące przez ten otwór ma chłodzić albo zdmuchiwać paliwo z końcówki wtryskiwacza.
Dodano po 47 sekundach:
Chyba masz szczęście że ktoś pewnie wymieniał już te plastikowe osadzenia, bo oryginalne by się rozpadły przy wyciąganiu.
Dodano po 47 sekundach:
Chyba masz szczęście że ktoś pewnie wymieniał już te plastikowe osadzenia, bo oryginalne by się rozpadły przy wyciąganiu.
-
- Forum Audi 80
Hmmm, a w takim razie nie będzie przez te osłonki do głowicy trafiało więcej powietrza niż powinno, skoro wtryskiwacze nie są tam dosyć szczelnie osadzone?
Bo silnik przed remontem dość mocno falował na wolnych obrotach, niekoniecznie to przez to, jednak staram się ustalić wszystkie przyczyny
Bo silnik przed remontem dość mocno falował na wolnych obrotach, niekoniecznie to przez to, jednak staram się ustalić wszystkie przyczyny
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 2.0 ABT
To nie będzie maćku chłodzenie bo wtrysk jest podwójnie też uszczelniony. Wiec przy sprawnych uszczelniaczach nie ma obiegu powietrza. To raczej zabezpieczenie przed lewym powietrzem..
-
- Forum Audi 80
Czyli co, może lepiej powymieniam dzisiaj te o-ringi o ile dostanę coś podobnego i o ile uda mi się wyjąc wtryskiwacze z tych osłon
Swoją drogą ktoś może to robił? Je po prostu do góry się wyciąga czy są jakoś mocowane?
Swoją drogą ktoś może to robił? Je po prostu do góry się wyciąga czy są jakoś mocowane?