Re: [B3 coupe2,3 e] przestał palic
-
- Forum Audi 80
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B3
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.3 NG
Witam po odpaleniu mojego coupe i regulacji zapłonu było ok odpalał ładnie i chodził równo ale pewnego dnia odpaliłem go podjechałem kawałek i stanolem i pochwali zgasł i nie mogę go odpalić. Wcześniej przyczyną braku iskry był moduł zapłonu przeczyscilem i było ok. Teraz sprawdzałem świece i wszystkie czarne a niedawno je wymieniłem, paliwo podaje ,rozrusznik kręci, nie ma znowu iskry ?może ktoś wie czemu nagle zgasł i nie odpala .
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
Re: Re: [B3 coupe2,3 e] przestał palic
To sprawdź czy masz iskrę. To będzie pewniejsza diagnoza niż zgadywanie tutaj. Może pompka paliwa padła albo te świece już tak zawalone sadzą że iskra nie przeskakuje na elektrodach.
-
- Forum Audi 80
Niestety nagle znikneła iskra dzisiaj sprawdziłem,świece wyczyściłem ale dalej niepali . Iskra nie wychodzi też z cewki . Macie jakieś pomysły co to może być?
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
Tutaj masz cały poradnik co robić krok po kroku jeśli silnik nie odpala > silniki-czterocylindrowe/faq-co-zrobic- ... 98745.html
Teraz dobrze by było sprawdzić czy czujnika halla wysyła jakiś sygnał. A pompka paliwa startuje na chwilę po włączeniu zapłonu albo przy kręceniu rozrusznikiem?
Teraz dobrze by było sprawdzić czy czujnika halla wysyła jakiś sygnał. A pompka paliwa startuje na chwilę po włączeniu zapłonu albo przy kręceniu rozrusznikiem?
-
- Forum Audi 80
Sprawdzę ten poradnik
Pompka chodzi i podaje paliwo do wtrysków
Pompka chodzi i podaje paliwo do wtrysków
- bloku
- Forum Audi 80
- Imię: Michal
- Kontakt:
Przede wszystkim jak nie masz iskry z cewki to sprawdzasz czy masz prąd na wejściu do cewki. Częsta przypadłość jest taka, że cewka pada bez ostrzeżenia. Miernik w łapę i zobacz czy sterownik daje prąd na cewkę w momenicie kręcenia rozrusznikiem.