[B4 2.0 ABK] Króciec wodny od głowicy do nagrzewnicy
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Re: [B4 2.0 ABK] Króciec wodny od głowicy do nagrzewnicy
U mnie też to samo jak wygląda wymiana tego kroca ? Wiem trochę mało miejsce trzeba trochę węży podkręcać. A to puszcza krocice czy oring w środku? Zakłada się ten krociec na silkonie do głowicy czy tylko na sruby i skręcić??
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Puszcza bo przeważnie obudowa plastikowa pękła.. Są fajne z TDI A4 aluminiowe i na wieki...
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Ja u siebie zakładałem plastikowy króciec Meyle, w zapasach leży gdzieś jeszcze Topran. Do tego wąż topranowski (nie takie złe, szczególnie że dostępność od innych firm ogólnie słaba) i śmiga.
Dostęp do króćca ułatwi wyjęcie akumulatora i pokrywki w jego podstawie. Klimatyzacja trochę utrudnia trochę sprawę.
Masywne aluminium to oczywiście najlepszy wybór, jemu to tylko bardzo głębokie wżery są w stanie zaszkodzić.
Dostęp do króćca ułatwi wyjęcie akumulatora i pokrywki w jego podstawie. Klimatyzacja trochę utrudnia trochę sprawę.
Masywne aluminium to oczywiście najlepszy wybór, jemu to tylko bardzo głębokie wżery są w stanie zaszkodzić.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Grzegorz
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Ja nie mam klimatyzacji! Aha czyli spod od skrzynki akulatora się wyjmuje ??Bo nie zauwazylem
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Tak, zdejmujesz pokrywkę aluminiową pod akumulatorem.
Przy okazji warto skontrolować stan powłoki lakierniczej, widziałem już kilka tych aut z wyraźnymi śladami po wycieku elektrolitu. W razie takowych umyć wodą z mydłem, spłukać, wyczyścić i pomalować.
Przy okazji warto skontrolować stan powłoki lakierniczej, widziałem już kilka tych aut z wyraźnymi śladami po wycieku elektrolitu. W razie takowych umyć wodą z mydłem, spłukać, wyczyścić i pomalować.