Witam. Mam problem z kątem wtrysku. Wywala mi ciągle błąd P0550-Regulacja kąta wyprzedzenia wtrysku, Kontrola startu wtrysku. Pod obciążeniem auto strasznie twardo pracuje, na wolnych obrotach rónież niezbyt ładnie. Założona jest pompa 107j(11stka) i wtryski 0,230. Pompa jest świeżo założona (stara oryginalna sie rozlała na wałku plus był na nim luzu osiowy). podczas testu wyjść słychać jak N108 zmienia kąt wtrysku. Założona pompa jest padnięta? Dodaję log statyczny 4 grupy. Dynamiczne przy tej pracy silnika się bałem robić więc nie mam. Pozdrawiam
http://vaglogi.pl/log-000_004_au7Dq.html
[B4 1.9 1Z] Problem z kątem wtrysku
Re: [B4 1.9 1Z] Problem z kątem wtrysku
Wygląda jakby koło pompy było do cofnięcia o ząbek.
- Pieterb
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
A mnie trochę zastanawia fakt że kolega ten sam problem opisywał z 5 lat temu
-
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
Słuszna uwaga był podobny problem i w tym samym aucie z tym że wtedy zmieniłem całą pompę z silnikiem a teraz miałem to na pompie którą założyłem ale problem juz rozwiązany. Okazało się że piasta na kole pompy była przestawiona i mimo ustawienia na znaki i kręcenia kołem na fasolach kąt był mocno wyprzedzony. dopiero przestawienie koła poza znak(o jeden ząb) przyniosło efekt i kąt został znacznie opóżniony(z 24 do 9 stopni). Później do regulowanie i chodzi. Koło na pompie nie zgadza się na znakach z resztą ale działa. Coś te kąty wtrysku mnie nie lubią
-
- Forum Audi 80
- Imię: Dawid
- Nadwozie: Avant
Liczę się z tym(mam takie historie również w motocyklach które robię pod siebie), teraz jestem w trakcie montażu turba Garrett GTC1549VZ do tego zestawu więc jeszcze nie jedne schody przede mną
- Krzysiek 84
- Junior Admin
- Imię: Krzysiek
- Nadwozie: Sedan
Tak samo jak bebechy z pompy z reni 11-tki przekładają , to też koło pompy wtryskowej trzeba o jeden ząbek w prawo przestawić.