Witam. Wymieniałem nagrzewnice i parownik klimatyzacji, wygłaszałem podłogę, została mi jedna wtyczka której nie mogę zlokalizować i znalazłem też trzy przewody urwane.
Wtyka wychodzi z okolicy wiazki sterownika. Urwany przewod bialo niebieski laczy sie zas z bezpiecznikiem nr 6, ktory odpowiada za siwatla ale wszystkie działają... Podswietlanie swiatel w desce?
Nie dzialaja mi tylko przeciwmgielne.
Dodano po 29 minutach 31 sekundach:
Tajemnicza wtyka i utwany przewód
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT
Re: Tajemnicza wtyka i utwany przewód
Żółta izolacja zawsze tyczyła się instalacji poduszek powietrznych, co na drugim zdjęciu potwierdza bo to sterownik poduszek.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Sterownik poduszki ma inna wtyke ktora jiz podpiąłem. Przewody chyba ida do odbiornika gdyz nie moge ich wyszukac w skrzynce bezpieczników miernikiem...
Skoro tylko przeciwmgielne nie działają... Obawiam sie tylko sciagania wszystkoego drogi raz...
Skoro tylko przeciwmgielne nie działają... Obawiam sie tylko sciagania wszystkoego drogi raz...
-
- Forum Audi 80
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Ta wtyczka to czujnik temperatury i ciśnienia oleju dla dodatkowych zegarów. Możliwe że masz nawet czujnik temperatury oleju na silniku i wolną wtyczkę przy czujnikach ciśnienia oleju.
silniki-v6/bardzo-irytujaca-zagadka-t92169.html
-
- Forum Audi 80
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC+lpg
Jesteś pewien? To byla by świetna wiadomośćmaciek889 pisze: ↑21 lut 2022, 18:03Ta wtyczka to czujnik temperatury i ciśnienia oleju dla dodatkowych zegarów. Możliwe że masz nawet czujnik temperatury oleju na silniku i wolną wtyczkę przy czujnikach ciśnienia oleju.
Zostal by tylko problem przeciwmgielnych i biało niebieskiego kabelka który łączy się z bezpiecznikiem nr 6...