Problem nietypowy z Air bag
-
- Forum Audi 80
- Imię: Piotr
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.0 ABT+lpg
Problem nietypowy z Air bag
Witam wszystkich posiadam 80 b4 abt 2.0 .Auto kupione oczyma wyobraźni to jak by nie było moja 5 b4.Po włączeniu zapłonu brak podświetlenia kontrolki Air bag. Zależy mi żeby świeciła się kontrolka >a wiec co zrobiłem. Zdjęta kierownica poduszka odpięta wyjęte zegary zdjęty przód zegarów. Wszystkie żarówki na wierzchu. Podaję masę przez żarówkę 12v5w z obudowy tzn karoserii. Żarówka się świeci mamy wiec plus po zapłonie na płytce zegarów.Do zadziałania brakuje minusa. Zdejmuję kostkę z tego modułu poduszki przy dźwigni zmiany biegów. Podaję masę przez żarówkę 12v 5w zakończoną igłą dotykam kolejno przewodów z tego złącza by wywołać zaświecenie żarówki. Nic to nie daje. Na płytce od zasilania zegarów są 3 kości 2 szerokie jedna wąska. Rozbieram wtyczki Na jednej z 2 szerokich bo jedna bez reakcji.Ale na drugiej dotykam igłę żeby podać masę do kolejno każdego przewodu i kontrolka się świeci .Na moje oko to nie jest ten moduł uszkodzony tylko coś w instalacji .Proszę o pomoc co zrobić.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Re: Problem nietypowy z Air bag
A da się połączyć przez obd ze sterownikiem poduszki? Zobacz czy gdzieś nie lata przy liczniku kabel luzem bo niektóre roczniki miały żarówkę kontrolki poduszek na przewodach i ona była tak wtykana w miejsce kontrolki airbag.