Wrzuciłem w koder numer z naklejki w kole zapasowymbloku pisze: ↑06 sty 2022, 10:29Czy jakikolwiek kod wyposażenia świadczy o specjalnym przeznaczeniu? Bo z mojej wiedzy każda fabryczna specjalna edycja miała takowy wpisany w VIN lub kartę kodów. Mój pomimo, że też "limitowany" nic takiego nie ma. A wiem, że centra w każdym kraju miały swoje wypusty - np. na Włochy wychodziła wersja ARTEC z drewnianą zdejmowaną kierownicą, drewnianą gałą, felgami i nadwoziu całym w kolorze. Silniki V6 lub TDI. Ale też było to akcesoryjne robione dla włoskich salonów. Drążę te tematy zew zględu na zbieranie wszelkich info o niefabrycznych zestawieniach wyposażenia.
To co otrzymałem:
X3A = National sales program france
B0A = Poj. bez szczególnych krajowych wymogów techn.
C4K = Felga aluminiowa 7 jx15h2 et37
G0C = Manualna 5-biegowa skrzynia b. (przelozenia sport.)
H3C = Opony 195/65 r15 t
J1A = Battery 380 a (64 ah)
M2K = 4-cyl. turbo diesel eng. 1.9 l/66 kw tdiand mveg 2 base engine is t2f
Q1A = Siedzenia normalne
1AB = Wzmacniacz sily hamowania
1G3 = Kolo zapasowe normalne zamiast dojazdowki
2PG = Kierownica do inst.pod.powietrz.
1N1 = Elektryczno-hydraul. wspomaganie ukladu kierown.
3AF = Lusterko zew.(konwex),el.regulowane
3BE = Lusterko zewn. (plan), przestawiane elektryczne i lewo kzl
T2F = 1f6b 4-cylinder diesel engine 1.9 l unit 028.c
3S0 = Bez poręczy dachowych
4UC = Airbag dla kierowcy
5J0 = Bez spoilera pokrywy tylnej
0G1 = Przedłużenie okresu przeglĄdu
8AV = Without radio, with loudspeaker connections
8GL = Alternator
8FA = Bez 2. akumulator
8RL = 6 głoŚników (zwykłych)
1LA = Faustsattelbremse przod
3FA = Bez wkładu dachu (dach pełny)
3VB = Lawka ze skladanym oparciem w kabinie pasazerskiej podłokietnik 2. rzad lawek 2-siedzenia str. prawa
1GA = Pakiet zawiesz. komfortowe
Pokrywa się to wyposażenie z tym, co było oferowane w Design Edition. Z wyposażenia, którego nie ma w innych modelach są emblematy Design Edition na tylnej klapie i słupkach bocznych. Aby potwierdzić, czy on rzeczywiście jest z edycji limitowanej, muszę udać się do ASO, a na to się w najbliższej przyszłości nie zanosi .
Sztrucel dostał zimówki na stalowych felgach, nowy akumulator ( Centra Plus) i przez chwilę robił jako daily. Pierwszy raz w życiu widział sól na własnym podwoziu . Teraz został umyty i ponownie zapadł w sen zimowy.