Tzn. Tylko jedna z czterech czy każdą szybę można tak zaprogramować.? W jaki sposób dokonuje się programowania przekaźnika od szyb?
[B4 2.0 ABT] Szyby elektryczne
-
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 90 B3
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.3 NG
Re: [B4 2.0 ABT] Szyby elektryczne
-
- Forum Audi 80
- Imię: Jac
- Model: Audi 80 B4
- Silnik: 1.9 1Z
Programowanie wymagane jest po odłączeniu / wymianie akumulatora w tych modelach. Wykonuje się to poprzez włączenie zapłonu / uruchomieniu silnika i opuszczenie do końca a następnie podniesienie danej szyby. Od tego momentu nie trzeba już cały czas trzymać przycisku od szyby aby silniki wykonywały pracę.nogiln pisze: ↑29 maja 2021, 15:08Tzn. Tylko jedna z czterech czy każdą szybę można tak zaprogramować.? W jaki sposób dokonuje się programowania przekaźnika od szyb?
Niestety w Audi 80 nie mam takiego rozwiązania. Tylko szyba kierowcy opuszcza się do dołu bez trzymania, do góry trzeba trzymać przycisk.
Być może lepiej wyposażone wersje mają coś takiego. W Audi 100 C4 był zamontowany tzw. przekaźnik komfortu, który to wspomagał.
-
- Forum Audi 80
Witam,na zdjęciu pokazane są podłączenia włączników od instalacji elektrycznych szyb. Tylne sterowanie i zasilanie jest dla mnie zrozumiałe, natomiast nie mam pojęcia, jak powinna być podłączona prawa przednia strona zasilania siłownika? Pierwsze zdjęcie przedstawia, to co wyciągnąłem z prawych przednich drzwi, chyba że coś przeoczyłem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Forum Audi 80
- Imię: Maciej
W prawych drzwiach wtyczkę od podnośnika szyb chyba sie wpina bezpośrednio we włącznik.
-
- Forum Audi 80
Witam, ma problem z modułem szyb, cały czas słychać pykanie( włączanie/wyłączanie). Czy powodem takiej sytuacji jest to, iż nie mam podłączonego panelu sterowania szybami ( problem pojawił się po włożeniu wyguszeniania i dywanu, prawdopodobnie urwałem przewód od krańcówki, gdyż jak odłączę złącze z sygnałem do modułu z krańcówki , to przekaźnik przestaje łykać.)? Pytanie z jakim się zwracać,to czy brak założonego panelu sterowania szybami jest przyczyną pykającego przekaźnika , czy raczej urwany przewód od krańcówki?
- Jarewa
- Forum Audi 80
- Imię: Jarek
- Silnik: 2.0 ABT
Brak panelu, krańcówka to pyknie raz i co najwyżej tylko przy wyłączonym zapłonie. Choć nie wykluczam uszkodzony moduł...