[B4 1Z] Jak podnieść dawke?
[b4 1.9 tdi 1z] dawka wtrysku
witam, czy mogłby mi ktos wytłumaczyc jak sie reguluje dawke wtrysku w 1,9tdi 1z, przepływka bosch :?: z góry dziękuje.
z taj tabelki http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/92c ... c6b98.html wynika ze u mnie dawka wynosi 7,2mg/skok, tzn popuszczam te 4 śróbki i delikatnie przesuwam cały ten dekielek, oczywiscie przy uruchomionym silniku, a nic sie wtedy nie stanie jak przesune za duzo :?: nie chcialbym cos zpesuc,
to ja troche tego nie rozumiem przeciez 7,2mg/skok jest wieksze niz 4mg/skok, prosze wytłumacz mi to, nie znam sie zabardzo na tym, a tak mi sie wydawało ze mam za mala dawke bo jak mu wcisnołem to nawet nie zakopcil przez co i słabszy jest
[ Dodano: 2008-01-07, 12:20 ]
a jescze, czy np jak przesune o 1mm to juz duzo :?: :?: nie chce zeby silnik jakies obrotki złapał tzn zebym go nie musial go dusic :-| bo istnieje chyba taka mozliwosc
[ Dodano: 2008-01-07, 12:20 ]
a jescze, czy np jak przesune o 1mm to juz duzo :?: :?: nie chce zeby silnik jakies obrotki złapał tzn zebym go nie musial go dusic :-| bo istnieje chyba taka mozliwosc
[quote="karol121"]to ja troche tego nie rozumiem przeciez 7,2mg/skok jest wieksze niz 4mg/skok, prosze wytłumacz mi to, nie znam sie zabardzo na tym, a tak mi sie wydawało ze mam za mala dawke bo jak mu wcisnołem to nawet nie zakopcil przez co i słabszy jest
NA poczatku tez wydawało mi sie to dziwne ale tak jest w rzeczywistosci. Nie powiem Ci czy 1mm to duzo przy regulacji musisz kontrolowac na monitorze co sie dzieje
NA poczatku tez wydawało mi sie to dziwne ale tak jest w rzeczywistosci. Nie powiem Ci czy 1mm to duzo przy regulacji musisz kontrolowac na monitorze co sie dzieje
wielkie dzieki RaKo i WOJTEK26 :mrgreen: za pomoc przynajmniej teraz wiem ze im mniejsze watosc liczbowa to wieksza dawka a ja zawsze bylem przekonany ze jest odwrotnie, a zrobie to zapomocą tego deltascanu bo ja go sciagnolem ze strony delta i jest to demo
[ Dodano: 2008-01-07, 12:50 ]
a nic nie zepsuje :?: czytałem ze jak sie zle ustawi dawke to silnik moze wejsc na wysokie obrotki i trzeba go zdusic :roll:
[ Dodano: 2008-01-07, 12:50 ]
a nic nie zepsuje :?: czytałem ze jak sie zle ustawi dawke to silnik moze wejsc na wysokie obrotki i trzeba go zdusic :roll: