[80 b4 1.9tdi] wtryski od A4
[80 b4 1.9tdi] wtryski od A4
Czy mozna załozyc wtryski od A4 i od jakiego silnika?
temat wałkowany :evil: sam nawet jakiś czas temu zacząłem o tym dyskusje...
wysil się troche i poszukaj. pozatym pojęcie
wysil się troche i poszukaj. pozatym pojęcie
jest dość nieprecyzyjne. pasują od silników 1.9TDI na pompie VP37 z koncernu VAGod A4
pisałem właśnie ostatnio do Rogala z AKP i doradził, że właśnie od AFN/AHF będą lepsze, bo mają niższe ciśnienie otwarcia. ale bez softu, to itak nie ma sensuRaKo pisze:Np. od AFN pasują,choć wydajniejsze są od ASV.
- RaKo
- Forum Audi 80
- Imię: Przemek
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 1.9 1Z
PawelG, a ja obstawiam na te od ASV,że będą lepsze do 1z-ta :mrgreen: Większe ciśnienie daje lepiej rozpylone paliwko,które lepiej się spali.Znajomu zamontowałtakie najpierw bez softu i mówił ,że jest spora róznica,potem dorobił softa i inne mody.
Tak na marginesie pompa sobie radzi więc nie wiem skąd pomysł żeby było mniejsze ciśnienie to lepiej :mrgreen: Chyba to u Mastersa wyczytałem ,że są lepsze ASV,a może na forum VW tam jest wielu maniaków :mrgreen:
Niech się wypowiędzą koledzy z tego forum co mają zamontowane ASV i czemu AFN nie zamontowali :?: :mrgreen:
Tak na marginesie pompa sobie radzi więc nie wiem skąd pomysł żeby było mniejsze ciśnienie to lepiej :mrgreen: Chyba to u Mastersa wyczytałem ,że są lepsze ASV,a może na forum VW tam jest wielu maniaków :mrgreen:
Niech się wypowiędzą koledzy z tego forum co mają zamontowane ASV i czemu AFN nie zamontowali :?: :mrgreen:
- RaKo
- Forum Audi 80
PawelG, tu Rogal napisał coś innego co jest sprzeczne do tego co Ty nam opowiadasz http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... hlight=asv
Co prawda mowa w dalszej części jest o AXG ale one mają jeszcze inne wartości otwierania.
Choć polemizował bym nad tym co napisał tam też Rogal skoro kolega Solskier ma 128 kobył. :mrgreen:
To jeszcze niższe ciśnienie otwarcia jest w ori wtryskach od 1z. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Co prawda mowa w dalszej części jest o AXG ale one mają jeszcze inne wartości otwierania.
Choć polemizował bym nad tym co napisał tam też Rogal skoro kolega Solskier ma 128 kobył. :mrgreen:
To jeszcze niższe ciśnienie otwarcia jest w ori wtryskach od 1z. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Dokładnie to teraz mam troszke mniej, bo komputer nie dawał rady, ale jak by nie było po samym prgogramie było schamowane 128PS, a po wtryskach AXG i pożadnym turbo to 150-160PS to jest nie problem, ja osobiście już postanowiłem zroibć ustawienia na około 140 max 150PS tak aby korba nie wyszła bokiem i sprzegło sie nie slizgło raz na zawsze Myśle ze efekt i tak bedzie zadawalający zwłąszcza ze nM skoczą pod granice około 340-350, bedzie super już nie moge sie doczekać :-> Koszt zabawy bedzie nastepujący komputer 16bit od silnka AHU 250zł końcówki wtryskiwaczy 600zł do tego 150zł robocizny z przełożeniem i ustawieniem plus jakieś drobne na podkładki i inne bajery, a no i porządny program około 600zł (i tak mało biorąć pod uwage ze za piewszego kompa nie zapłaciłem praktycznie nic :mrgreen: ) czyli razem jakieś 1700-1800zł sie całość zamknie moze nie mało ale koni do stajni też pare dojdzie.
- RaKo
- Forum Audi 80
PawelG, kolejny dowód ,że Rogal mówi ASV jest mocniejsze niż AFN
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= :mrgreen:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... highlight= :mrgreen:
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
no wszystko fajnie tylko rogala założył całe wtryski. a ja mam pytanie czy do wtrysków od 1Z do radę założyć same końć. od AVS, i czy wogule da radę same końcówki dostać, bo dodam że duży problem miałem z namierzeniem końć. do AFN. jeśli ktoś by mi mógł podać nr takich końcówek to bardzo bym był wdzięczny.
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub
- MARCIN 80B4
- Audi 80 Klub