ramka tablicy rejestracyjnej przednia – różnice
Przeglądając zasoby internetu oraz okoliczne stacje demontażu spotkałem się z dwoma typami ramek (blend) do tablicy rejestracyjnej na zderzak przedni – z 2 otworami i 4 otworami.
Po wpisaniu numeru OE 8A0807287 w programie ETKA wyskakują wyniki czterech typów:
- z literą D czerń satynowa
- z literą G czerń satynowa
- z literą K (gruntowany)
- z literą L (gruntowany)
Dziwi mnie jednak dlaczego z tym samym numerem można spotkać ramki z dwoma i czteroma otworami mocującymi. Częściej spotkać można te z czteroma otworami mocującymi. Zderzaki przednie do Audi 80 mają cztery otwory, przy czym we wszystkich trzech zderzakach tylko w otworach położonych bliżej siebie są zamocowane wkładki z gwintem, opisane na schemacie jako N90469101 nit mocujący M5x0,5-4,7 który powinien mocować ramkę (tablicę rejestracyjną) za pomocą wkręta z łbem soczewkowym M5x15
Skąd taka rozbieżność? Po co cztery otwory, skoro tylko w dwóch są wkładki z gwintem?
ramka tablicy rejestracyjnej przednia na 2 i 4 otwory - różnice
Re: ramka tablicy rejestracyjnej przednia na 2 i 4 otwory - różnice
Według mnie te węziej rozstawione otwory były używane do mocowania tablic rejestracyjnych np na rynku austriackim lub innych krajach gdzie występują podobne rozmiary tablic rejestracyjnych.
Aczkolwiek mogę się mylić
Aczkolwiek mogę się mylić