[B4 2,0 ABT] Wygłuszenie maski silnika
Ja zakupiłem z B3 (jest minimalnie krótsza, ale w niczym to nie przeszkadza), w masce brakuje kilku otworów montażowych, które są w wygłuszeniu z B3,ale i tak wszystko trzyma się solidnie, w ori z B4 nie ma tego problemu. W aucie nie jest ciszej niż przed założeniem tego wygłuszenia, i nie wiem czy silnik szybciej się nagrzewa zimą, może troszkę wolniej stygnie, ale to już trzeba by ze stoperem i termometrem w ręku mierzyć. Ogólnie wydatek zbędny (ja zapłaciłem chyba 80 zł), jedyny plus to że maska nie nagrzewa się od silnika, ale też zimą śnieg sam się nie rozpuści.
-
- Forum Audi 80
Re: [B4 2,0 ABT] Wygłuszenie maski silnika
Witam, trochę odkopię ale ja też zastanawiam się nad montażem tego wygłuszenia do ABT ale z tego powodu że schodzi mi bezbarwny z machy (podobno standard w a80) no i chciałem sie tym zająć umalowac maskę i właśnie dać później ta mate bo wydaje mi się ze przez jej brak może są te problemy z lakierem.. Ktoś coś sie wypowie?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
- Imię: Łukasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK+lpg
Re: [B4 2,0 ABT] Wygłuszenie maski silnika
Z tym schodzeniem klaru to raczej standard jak w każdym starym aucie. Nie można mówić o wadzie lakieru w kilkudziesięcioletnim samochodzie. Mi dach płowieje, a auto 30-letnie, więc co mam się dziwić, nawet jak powiedzmy 14 lat temu ktoś go lakierował to i tak dobrze to wytrzymało.Elaskawski pisze: ↑16 sty 2024, 15:04Witam, trochę odkopię ale ja też zastanawiam się nad montażem tego wygłuszenia do ABT ale z tego powodu że schodzi mi bezbarwny z machy (podobno standard w a80) no i chciałem sie tym zająć umalowac maskę i właśnie dać później ta mate bo wydaje mi się ze przez jej brak może są te problemy z lakierem.. Ktoś coś sie wypowie?
Pozdrawiam
Wygłuszenie trochę zmniejsza nagrzewanie się maski, ale nie wiem czy to ma istotny wpływ na uszkadzanie lakieru, no na pewno w pewnym stopniu odizoluje termiczne. Chociaż jśli to ciemne auto to i tak słońce swoje robi i swoje "grosze" wtrąca. Jak masz wygłuszkę za niewielkie pieniądze to założyć można, na pewno silnik na zewnątrz mniej będzie słychać i zdaje się, że ciepło trochę dłużej trzyma na postoju.