duuuuuuuuzo cierpliwoscisacrum pisze:Folie da się założyć samemu wystarczy trochę zdolności i cierpliwości
[All] Gadzet - folia na szyby
-
- Forum Audi 80
ale widzisz,ja chce sie czegos nowego nauczyc,ty do konca zycia bedziesz musial placic za przyciemnianiemarcinelk13 pisze:ja bym nie wsadzał sam do tego łap !
lepiej wydać troche więcej a nie nawalić sobie bigosu !
takie jest moje zdanie i nikt mnie nie przekona !
mnie na przyklad na to nie stac :roll:
zgadzam sie z wami panowie w 100% jesli ktoś morze mi to zrobić to czemu ja sam mam tego niezrobic i duzowięcej przyjemności sprawia zecz którą sie samemu zrobił :mrgreen:zgredek27 pisze:ale widzisz,ja chce sie czegos nowego nauczyc,ty do konca zycia bedziesz musial placic za przyciemnianie
mnie na przyklad na to nie stac :roll:
Popieram, jak ktos to potrafi tzn ze ja tez sie moge nauczyc. A btw wole zrobic cos wlasnymi rekami..
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Ja kiedys przyciemniałem w maluchu wyszło bardzo fajnie ale boczne bo na tylniej sie lekko zmarszczylo przez to ze jest wypukła własnie :evil: ale da sie to zrobic na bank samemu tylko trzeba sie "bawic" bardzo długo i trzeba miec duuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuzo cierpliwosci :-> tyle ze mi to wyszło tak ze jakby u gory na srodku i na dole po srodku wyszły zmarszki lekkie to jakos top poprzecinałem tym nozykeim co jest w zestawie i git :mrgreen: teraz malec stoi na sprzedanie :-> B4 Avant jest ujezdzane ale Ojciec nie zabardzo chce dac do przyciemnienia :mrgreen: jak zrobie prawko to ją zarekfiruje na dzien i przyciemnią mi moze gdzies bo nie chce mi sie wyciągac tego... kolega ma wujka i smigają passatem w kombi, dali do zakladu i przyciemnili im za 400zł :roll: wszystkie tylnie na ten kolor super czarny a przednie boczne na jasniejszy zeby sie niebieskie nie czepiały ale nie wiem ile w tym prawdy ze zaplacili 400zł...pojde moze na dniach tam i sie dowiem :->
coo płacicc za przyciemnianie przecierz to banalnie proste z bocznymi z tylnia gorzej bo ieda sie wycignąc ale poczne to najlepiej wycignac wsadzic doo wanny jesli sie smiesci lubdo jakiegos duzego pojemnika ( ja w wakacje w trabancie jak przyciemniałem too w baseniku dzieciencym szyba była cała zanuzona w wodzie i pod wodą przyłozyłem filie (efekt bez pechezyków spusciłem troche wody uniosłem szybe nad wode ii folia juz była kolega pomagał i tą plastikową szpachelką jeźdizł po foli by całkowice pozbyc sie wodyy
potem z 20 min szyba lezała sobie na gazetach ( z przyklejoną juz folia) i puxniej nozykiem co tez zawszejst gratis w pudełku od foli obciełem równo z rantami. i folia przyciemniona. z tylnia w moim przypadku było porsto bo na uszczelce.. wiec sobie wycigłem itak samo. a w przypadku w aucie to trzeba spryskac szybe i spryskac i nakładac.. jesli sie raz nie uda to za drugim juz musi
a i są 2 rodzaje jeden too naklejanie pasków lecz to wymaga duzej cerpliwoscii paski wielkosci takiej jak linie podgrzewanej tylniej syzby. lub całosc tak jak ja zrobiłem tylko prosze przedtym odtłyscic szybe boo ja niedokładnie to zrobiłem ii mi sie szyba troche odbarwiła tu mam fotki co prawda auta troche nie na temat ale widac jak mi wyszło jak na 1 raz nie tak źle co prawda to było folią silver trudniej niąniz zwykła http://www.trabi.jpg.pl/ http://www.trabszon.jpg.pl/ widac tma pare fotek jak wygląda folia silver. efekt lustra weneckiego
[ Dodano: 2007-02-10, 21:15 ]
ps folia 30 zł too znów nie takie wielkie pieniadze a jak sie samem zrobii to auto nabiera jeszcze wiekszej wartosci...
potem z 20 min szyba lezała sobie na gazetach ( z przyklejoną juz folia) i puxniej nozykiem co tez zawszejst gratis w pudełku od foli obciełem równo z rantami. i folia przyciemniona. z tylnia w moim przypadku było porsto bo na uszczelce.. wiec sobie wycigłem itak samo. a w przypadku w aucie to trzeba spryskac szybe i spryskac i nakładac.. jesli sie raz nie uda to za drugim juz musi
a i są 2 rodzaje jeden too naklejanie pasków lecz to wymaga duzej cerpliwoscii paski wielkosci takiej jak linie podgrzewanej tylniej syzby. lub całosc tak jak ja zrobiłem tylko prosze przedtym odtłyscic szybe boo ja niedokładnie to zrobiłem ii mi sie szyba troche odbarwiła tu mam fotki co prawda auta troche nie na temat ale widac jak mi wyszło jak na 1 raz nie tak źle co prawda to było folią silver trudniej niąniz zwykła http://www.trabi.jpg.pl/ http://www.trabszon.jpg.pl/ widac tma pare fotek jak wygląda folia silver. efekt lustra weneckiego
[ Dodano: 2007-02-10, 21:15 ]
ps folia 30 zł too znów nie takie wielkie pieniadze a jak sie samem zrobii to auto nabiera jeszcze wiekszej wartosci...