Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc

Modyfikacje, pomysły i jak sama nazwa wskazuje rezania, rezania i jeszcze raz rezania
color
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: color » 07 sty 2008, 21:41

swietny pomysł,wyglada to bardzo efektownie, sam niedługo bede sie zabierał do podswietlenia i wiem z kogo bede brał przykład gratki Doc

Awatar użytkownika
Audifan
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Audifan » 07 sty 2008, 22:42

oli 2.8 v6 pisze:a kto się orjętuje czy w tym CBda się w prosty sposub zmienić całe podśfietlenie z niebieskiego na czerwone??/ [url=http://images26.fotosik.pl/134/73fc1d84e55746ddm.jpg]Obrazek[/URL]
Mam identyczne radyjko i nie dość że jest niebieskie podświetlenie to jeszcze w nocy strasznie razi. Są jeszcze podświetlane przełączniki też na nie niebiesko ciekawe czy z tym sie da coś zrobić.

Awatar użytkownika
oli 2.8 v6
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: oli 2.8 v6 » 08 sty 2008, 16:42

właś nie dziś odebrałem to radio CB nazad od sklepu gość zaglądał do niego i powiedział że jest mase kombinacji trzeba wymienić coły wyśfietlacz i nie wiadomo z kąd go jeszcze pozyskać ?no że się nie opłaca bo koszt tego ok 150 :cry: no i dałem sobie siana . a to że dardzo jasno świeci to w funkcjach jest zmiana mozna to przyciemnić
a co do kondonków no żarówki to załozyłem i zdjełem nic nie dało nie dosyć żebardzo przyciemniły mi całość to coloru nie zmieniło..i zdjełem je nazad. :cry:

[ Dodano: 2008-01-09, 18:05 ]
lecz dziś zakupiłem żaróweczki po 1 zecie za szt. no i dwie godziny siedziałem ale się opłacało <ok> efekt jest 100% tylko teraz wyśfietlacz tęp. zew. jest taki blady ale to nic jestem zadowolony :lol: :lol: :lol: Obrazek Obrazek
sory za słabe fotki :-/

szkodnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szkodnik » 14 sty 2008, 19:29

Powiem szczeże że jestem zdegustowany!!! Wykonałem mozolną prace nad wymianą żarówek w swojiej NiuNi i z przykrością oznajmiam że nie jest to kolor czerwieni .

Dlaczego???

Zmieniłem żarówki 2-3 miesiące temu i do tej pory uważałem że kolor jest ok. jednak wczoraj byłem kupić samochód dla swojego wujka od naszego forumowicza quattros( super autko!!! wielki podziw i szacunek dla tego forumowicza)
i stwierdzam że zauważyłem wielką różnice miedzy jego a swoimi zegarami pomimo że moje są już zmienione a jego nie. Różnica jest taka iż jego świecą jak np. w Audi A4 a moje tak jak wcześniej. Zastanawia mnie jedna rzecz! Czy pomiedzy zegarami a żarówkami jest jeszcze jakaś nakładka koloryzujaca która daje poświate czerwieni lub bursztynu.

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 14 sty 2008, 20:26

szkodnik pisze:Zastanawia mnie jedna rzecz! Czy pomiedzy zegarami a żarówkami jest jeszcze jakaś nakładka koloryzujaca która daje poświate czerwieni lub bursztynu.
Oczywiście, że jest.
Tarcze zegarów w miejscu cyfr mają pomaranczowy, przezroczysty plastik. Na upartego dałoby się to zdrapać.

szkodnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szkodnik » 14 sty 2008, 21:18

Doc pisze:
szkodnik pisze:Zastanawia mnie jedna rzecz! Czy pomiedzy zegarami a żarówkami jest jeszcze jakaś nakładka koloryzujaca która daje poświate czerwieni lub bursztynu.
Oczywiście, że jest.
Tarcze zegarów w miejscu cyfr mają pomaranczowy, przezroczysty plastik. Na upartego dałoby się to zdrapać.
Nie wiem jak to tam wygląda ale może mozna by było założyć ten plastik co wstawialiśmy w panel radia. choć temperatura żarówki może to stopić chyba że się myle!

Awatar użytkownika
Doc
Administrator
Administrator
Imię: Andrzej
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.0 ABK
Kontakt:

Post autor: Doc » 14 sty 2008, 21:30

szkodnik pisze:Nie wiem jak to tam wygląda ale może mozna by było założyć ten plastik co wstawialiśmy w panel radia. choć temperatura żarówki może to stopić chyba że się myle!
Chyba bym nie ryzykowal. Ewentualnie test na starych jakiś zegarach.

szkodnik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: szkodnik » 14 sty 2008, 21:36

He też tak pomyślałem ryzyko jest.

Awatar użytkownika
pilocik69
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pilocik69 » 14 sty 2008, 23:53

Kupilem zaroweczki R5 na Allegro i straszna padaka jest, oprawki wogole nie pasuja do gniazd trzeba je pilowac, zarowki tez do bani :-/ . Moze ktos z Was wie ile losztuja zarowki jesli chcialbym kupic w ASo lub dajcie chociaz namiar do zarowek jakiesjs dobrej firmy....

Awatar użytkownika
m4ilo
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: m4ilo » 15 sty 2008, 00:22

a ma pytanko odnośnie samej wskazówki w budzikach... czy ona jest jakoś osobno podświetlana czy na jednej z żaróweczek zamontowanych po tarczami? Bo pomyślałem czy nie dałoby się zrobić tej wskazóweczki w innym kolorze, np białym? Jest taka możliwość czy jest to niestety niewykonalne?

Awatar użytkownika
cobra
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: cobra » 15 sty 2008, 01:00

wskazówka jest z bezbarwnej pleksy, ale od dołu ma naklejkę w kolorze czerwonym, dlatego gdy białe światło ze zwykłych żarówek ja podświetla, wydaje się że jest podświetlana na czerwono...

żarówki oddzielnej nie ma, wykorzystuje światło ze wszystkich pozostałych <ok>

Awatar użytkownika
kaczaza5
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kaczaza5 » 27 sty 2008, 13:17

pilocik69 pisze:Kupilem zaroweczki R5 na Allegro i straszna padaka jest, oprawki wogole nie pasuja do gniazd trzeba je pilowac, zarowki tez do bani :-/ . Moze ktos z Was wie ile losztuja zarowki jesli chcialbym kupic w ASo lub dajcie chociaz namiar do zarowek jakiesjs dobrej firmy....
Ja kupowałem takie żaróweczki w zwykłym sklepie elektronicznym najlepiej wymontuj sobie 1 sztuke z podswietlenia popielniczki np na pokaz żeby ją mieć w sklepie przy sobie i powiedz że chciałeś takie same tylko że inne :mrgreen:
Ja tak zrobiłem pokazałem pani w sklepie żarówke i powiedziałem że chce takie tylko że czerwone płaciłem za nie 1,60pln/szt
Jakież było moje przerażenie po podłączeniu "na sucho" że świecą na ... różowo :shock:
Ale jak je zamontowałem w zegary świecą tak jak powinny czyli na czerwono a nie na marchewkowo
Powodzenia i wytrwałości <ok>

jaroslaw gajda
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: jaroslaw gajda » 07 lut 2008, 20:04

Czesc
jarek

posiadam audi b4 w wersi bez obrotomieza
chcialem zapytac czy
jak wstawic obrotomiesz zamiast zegara bedzie dzialał
JAK TO ZROBIC

prosz odpiscie jak naj szybciej