[B3/B4] Ringi, obręcze, podświetlenie - Rezanko by Doc
Mam identyczne radyjko i nie dość że jest niebieskie podświetlenie to jeszcze w nocy strasznie razi. Są jeszcze podświetlane przełączniki też na nie niebiesko ciekawe czy z tym sie da coś zrobić.oli 2.8 v6 pisze:a kto się orjętuje czy w tym CBda się w prosty sposub zmienić całe podśfietlenie z niebieskiego na czerwone??/ [url=http://images26.fotosik.pl/134/73fc1d84e55746ddm.jpg]Obrazek[/URL]
- oli 2.8 v6
- Forum Audi 80
właś nie dziś odebrałem to radio CB nazad od sklepu gość zaglądał do niego i powiedział że jest mase kombinacji trzeba wymienić coły wyśfietlacz i nie wiadomo z kąd go jeszcze pozyskać ?no że się nie opłaca bo koszt tego ok 150 :cry: no i dałem sobie siana . a to że dardzo jasno świeci to w funkcjach jest zmiana mozna to przyciemnić
a co do kondonków no żarówki to załozyłem i zdjełem nic nie dało nie dosyć żebardzo przyciemniły mi całość to coloru nie zmieniło..i zdjełem je nazad. :cry:
[ Dodano: 2008-01-09, 18:05 ]
lecz dziś zakupiłem żaróweczki po 1 zecie za szt. no i dwie godziny siedziałem ale się opłacało <ok> efekt jest 100% tylko teraz wyśfietlacz tęp. zew. jest taki blady ale to nic jestem zadowolony :lol: :lol: :lol:
sory za słabe fotki
a co do kondonków no żarówki to załozyłem i zdjełem nic nie dało nie dosyć żebardzo przyciemniły mi całość to coloru nie zmieniło..i zdjełem je nazad. :cry:
[ Dodano: 2008-01-09, 18:05 ]
lecz dziś zakupiłem żaróweczki po 1 zecie za szt. no i dwie godziny siedziałem ale się opłacało <ok> efekt jest 100% tylko teraz wyśfietlacz tęp. zew. jest taki blady ale to nic jestem zadowolony :lol: :lol: :lol:
sory za słabe fotki
Powiem szczeże że jestem zdegustowany!!! Wykonałem mozolną prace nad wymianą żarówek w swojiej NiuNi i z przykrością oznajmiam że nie jest to kolor czerwieni .
Dlaczego???
Zmieniłem żarówki 2-3 miesiące temu i do tej pory uważałem że kolor jest ok. jednak wczoraj byłem kupić samochód dla swojego wujka od naszego forumowicza quattros( super autko!!! wielki podziw i szacunek dla tego forumowicza)
i stwierdzam że zauważyłem wielką różnice miedzy jego a swoimi zegarami pomimo że moje są już zmienione a jego nie. Różnica jest taka iż jego świecą jak np. w Audi A4 a moje tak jak wcześniej. Zastanawia mnie jedna rzecz! Czy pomiedzy zegarami a żarówkami jest jeszcze jakaś nakładka koloryzujaca która daje poświate czerwieni lub bursztynu.
Dlaczego???
Zmieniłem żarówki 2-3 miesiące temu i do tej pory uważałem że kolor jest ok. jednak wczoraj byłem kupić samochód dla swojego wujka od naszego forumowicza quattros( super autko!!! wielki podziw i szacunek dla tego forumowicza)
i stwierdzam że zauważyłem wielką różnice miedzy jego a swoimi zegarami pomimo że moje są już zmienione a jego nie. Różnica jest taka iż jego świecą jak np. w Audi A4 a moje tak jak wcześniej. Zastanawia mnie jedna rzecz! Czy pomiedzy zegarami a żarówkami jest jeszcze jakaś nakładka koloryzujaca która daje poświate czerwieni lub bursztynu.
Nie wiem jak to tam wygląda ale może mozna by było założyć ten plastik co wstawialiśmy w panel radia. choć temperatura żarówki może to stopić chyba że się myle!Doc pisze:Oczywiście, że jest.szkodnik pisze:Zastanawia mnie jedna rzecz! Czy pomiedzy zegarami a żarówkami jest jeszcze jakaś nakładka koloryzujaca która daje poświate czerwieni lub bursztynu.
Tarcze zegarów w miejscu cyfr mają pomaranczowy, przezroczysty plastik. Na upartego dałoby się to zdrapać.
Ja kupowałem takie żaróweczki w zwykłym sklepie elektronicznym najlepiej wymontuj sobie 1 sztuke z podswietlenia popielniczki np na pokaz żeby ją mieć w sklepie przy sobie i powiedz że chciałeś takie same tylko że inne :mrgreen:pilocik69 pisze:Kupilem zaroweczki R5 na Allegro i straszna padaka jest, oprawki wogole nie pasuja do gniazd trzeba je pilowac, zarowki tez do bani . Moze ktos z Was wie ile losztuja zarowki jesli chcialbym kupic w ASo lub dajcie chociaz namiar do zarowek jakiesjs dobrej firmy....
Ja tak zrobiłem pokazałem pani w sklepie żarówke i powiedziałem że chce takie tylko że czerwone płaciłem za nie 1,60pln/szt
Jakież było moje przerażenie po podłączeniu "na sucho" że świecą na ... różowo :shock:
Ale jak je zamontowałem w zegary świecą tak jak powinny czyli na czerwono a nie na marchewkowo
Powodzenia i wytrwałości <ok>
-
- Forum Audi 80