[B4 1Z] Jak podnieść dawke?
ja wczoraj zmienialem dawke i nie sprawdzalem pod obciazeniem czy kopci ustawiona jest na 10 tak deltascan pokazywał teraz lepszy ma start :lol:
[ Dodano: 2008-01-16, 13:16 ]
a przed zmianami dawka wynosila 39 na rozgrzanym silniku i to bylo orginalnie tak ustawione bo nastawnik byl zalakowany, tzn dziura pomiedzy 2 srobkami nastawnika (potencjometryczny) od strony paska rozzadu, u was tez tak bylo :!: bo jestem ciekaw
[ Dodano: 2008-01-16, 13:16 ]
a przed zmianami dawka wynosila 39 na rozgrzanym silniku i to bylo orginalnie tak ustawione bo nastawnik byl zalakowany, tzn dziura pomiedzy 2 srobkami nastawnika (potencjometryczny) od strony paska rozzadu, u was tez tak bylo :!: bo jestem ciekaw
Relax Panowie...
Owszem lekko kopcił do wczoraj.... o nierownej pracy na wolnych obrotach nic nie wiem.
Zrobiłem na takiej dawce ze 40 tyś.
Ale od wczoraj mam nową "mapke" by Rogal.
O kopceniu zapomniałem - dawka bez zmian - Rogal stwierdził ze tak ma byc.
Wynik w podpisie.
Niebawem zmieszcze wykresy z hamowni w odpowiednim dziale.
pozdrawiam
Owszem lekko kopcił do wczoraj.... o nierownej pracy na wolnych obrotach nic nie wiem.
Zrobiłem na takiej dawce ze 40 tyś.
Ale od wczoraj mam nową "mapke" by Rogal.
O kopceniu zapomniałem - dawka bez zmian - Rogal stwierdził ze tak ma byc.
Wynik w podpisie.
Niebawem zmieszcze wykresy z hamowni w odpowiednim dziale.
pozdrawiam
Karol "mapka" wgrana zostala wczoraj.
Nie zauwazyłem wiekszego spalania przy tak ustawionej dawce. Przy spokojnej jezdzie na autostradzie spalanie wachało sie w granicach 5,5 l/100km.
Link do obiecanego wykresu..
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c4 ... 57e27.html
Nie wiem ile daje "Masters", chodziło mi zeby znalezc zloty srodek pomiedzy uwolnieniem mocy z 1Z, a zachowaniem jego zywotnosci.
Starałem sie kierowac zasadą : dzieki Max Moment - dobrze przyspieszasz,
dzieki Max Moc - wyciagasz V max.
Jak dla mnie jest OK. Pałowanie momentu obrotowego powyzej 300 Nm w seryjnym 1Z jest bardzo ryzykowne(obciazenie sprzegła i ukladu korbowego).
Zwracam uwage ze juz "w serii" bylo 103KM i 230 Nm . <ok>
pozdrawiam
Nie zauwazyłem wiekszego spalania przy tak ustawionej dawce. Przy spokojnej jezdzie na autostradzie spalanie wachało sie w granicach 5,5 l/100km.
Link do obiecanego wykresu..
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1c4 ... 57e27.html
Nie wiem ile daje "Masters", chodziło mi zeby znalezc zloty srodek pomiedzy uwolnieniem mocy z 1Z, a zachowaniem jego zywotnosci.
Starałem sie kierowac zasadą : dzieki Max Moment - dobrze przyspieszasz,
dzieki Max Moc - wyciagasz V max.
Jak dla mnie jest OK. Pałowanie momentu obrotowego powyzej 300 Nm w seryjnym 1Z jest bardzo ryzykowne(obciazenie sprzegła i ukladu korbowego).
Zwracam uwage ze juz "w serii" bylo 103KM i 230 Nm . <ok>
pozdrawiam
[B4 1Z] dawka paliwa
Witam.Kiedys gdy uszczelnialem pompe w ser. Boscha gosc powiedzial ,ze mam mala dawke bylo na cieplym 4-5.Przestawil KTS-em BOSCHA na 3.Teraz gdy wymienialem rozrzad inny mechanik powiedzial ze to za duzai chcial zmienic.jak uwazacie?Na starej nastawie zrobilem taka kreske pzry nastawniku jak byla dawka 4-5.Teraz pytanie czy bez kts-u moge przestawic zpowrotem na ta kreske bez podlaczenia?nie bedzie komplikacji?
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Tu było coś o ustawianiu dawki paliwa:
viewtopic.php?t=11503&highlight=dawka
viewtopic.php?t=10133&highlight=dawka
viewtopic.php?t=11503&highlight=dawka
viewtopic.php?t=10133&highlight=dawka
Adamm lub Solskier to jakim vagiem mozna sie polaczyc ze ster. silnika zeby ust. ewentualnie dawke?Mam 1Z rok styczen 94 przep.boscha.Mowia ze sie nie polaczysz?Jak taki istnieje to umiescie go tutaj na stronie abym mogl go pobrac-prosze i ewentualnie jakies ins. jak sie poruszac.Bo ciezko mi swiezakowi cos znalezc i zaczaic :shock:
do ustawienia dawki musisz miec program i fejs powinien sie polaczyc bo ja w passacie sie polaczylem byl z 94 roku ale juz na pierburku bedzie Ci jeszcze potrzebny specjalny kluczyk do nastawnika mozna go zrobic z klucza nasadowego 7mm najlepiej jesli dawka jest ustawiona na 3 tak jest optymalnie (ja osobiscie mam 2.4) polecam interfejs viakena sam mam taki koszt niewielki wszystko dziala cena 45zl program jak nie mozesz znalesc to ci moge na maila wyslac pelna wersje tzn z kluczem jak cos to mozesz pytac na gg