[80 b4 2.0 ABK] brak mocy
[80 b4 2.0 ABK] brak mocy
Witam
Mam problem z Audi 80 B4 silnik 2.0 115 KM (kod silnika ABK) rok 1994. Chodzi o to że samochód jest mułowaty to znaczy trochę słaby nie ma tej mocy co powinien mieć. Auto sprowadzone jest z Niemiec . podłączałem go do komputera i nie ma w pamięci zapisanych żadnych błędów, wymieniłem filtr paliwa też nic nie pomogło, filtr powietrza też jest nowy. Kopułka i kable wysokiego napięcia są w porządku zauważyłem że świece ni e są brązowe tylko okopcone na czarno. Auto zachowuje się normalnie po za tym że jest słabe zapala normalnie obroty są równe nie przerywa nie ma problemów z zapalaniem. Nie wiem już co robić co mi doradzicie?
Pozdrawiam
Mam problem z Audi 80 B4 silnik 2.0 115 KM (kod silnika ABK) rok 1994. Chodzi o to że samochód jest mułowaty to znaczy trochę słaby nie ma tej mocy co powinien mieć. Auto sprowadzone jest z Niemiec . podłączałem go do komputera i nie ma w pamięci zapisanych żadnych błędów, wymieniłem filtr paliwa też nic nie pomogło, filtr powietrza też jest nowy. Kopułka i kable wysokiego napięcia są w porządku zauważyłem że świece ni e są brązowe tylko okopcone na czarno. Auto zachowuje się normalnie po za tym że jest słabe zapala normalnie obroty są równe nie przerywa nie ma problemów z zapalaniem. Nie wiem już co robić co mi doradzicie?
Pozdrawiam
hej, moim zdaniem moga byc tego dwie przyczyny a mianowicie :
1. To ze w aucie jest liche paliwo.
2. To jest to ze ktos ustawiaja rozrzad w Twoim aucie zle go ustawil, mogl przesunac o jeden lub dwa zabki i takie sa objawy. Moj mechanik jakis czas temu robil Tigre takiemu kolesiowi z motorem 1.4 16v. Po zakupie koles nie byl zbytnio zadowolony bo byl bardzo slaby a jak sie potem okazalo to rozrzad byl zle ustawiony i stad bral sie spadek mocy. Po prawidlowym ustawieniu auto mu tak wymiata ze ho ho ho. Daj znac co bylo ale sprawdz ten rozrzad!!!!
1. To ze w aucie jest liche paliwo.
2. To jest to ze ktos ustawiaja rozrzad w Twoim aucie zle go ustawil, mogl przesunac o jeden lub dwa zabki i takie sa objawy. Moj mechanik jakis czas temu robil Tigre takiemu kolesiowi z motorem 1.4 16v. Po zakupie koles nie byl zbytnio zadowolony bo byl bardzo slaby a jak sie potem okazalo to rozrzad byl zle ustawiony i stad bral sie spadek mocy. Po prawidlowym ustawieniu auto mu tak wymiata ze ho ho ho. Daj znac co bylo ale sprawdz ten rozrzad!!!!
Hej, jak Ja kupowalem moje auto to tak samo bylo. Przy odkręceniu korka wlewu oleju byl odczowalny spadek obrotow samochodu i to mnie wystraszylo. Ale byl wtedy moj mechanik i powiedzial ze to jest zalezne od tego jak w aucie jest rozwiazany sposob podawania powietrza. W naszych autach seria ABK jest tak iżżżżż część powietrza podawana do motora pochodzi z odpowietrzenia komory wału korbowego i tak ponoc ma byc, wiec luss, poza tym sprawdz ten rozrząd bo kto wie co z nim jest.
Poza tym jest do niego na dyle dobre dojscie ze mechanik po rozebraniu obudowy moze ci zaraz powiedziec po tzw. "znakach" czy jest dobrze ustawiony czy nie, pozdro
Poza tym jest do niego na dyle dobre dojscie ze mechanik po rozebraniu obudowy moze ci zaraz powiedziec po tzw. "znakach" czy jest dobrze ustawiony czy nie, pozdro
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Wejdź tutaj i sobie ściąg tylko się najpierw zarejestruj. http://www.centrum.audi80.pl/component/ ... nfo/id,62/
bigkamil, a napisz jeszcze czy czasem Ci za duzo nie pali. Okopcone swiece moga wskazywac na problemy z za poznym zaplonem lub ze zbyt bogata mieszanka. Sprawdz ten rozrzad a poza tym napisz jak podlaczales sie do vaga? silnik musi byc rozgrzany i lambda musi pracowac zeby komputer zarejestrowal blad mieszanki (np za bogata).
Chłopaki dzisiaj coś mi się popsuło w moim ABK. Brak mocy na 1,2,3 biegu, na wyższych idzie juz normalnie. Temperatura tak samo niższa czy wyzsza, to samo. Na niższych gaz w podloge i idzie albo bardzo powoli albo wcale... na benzynie i na gazie (sekwencja) tak samo. Jeśli stane i przygazuje na biegu jałowym samochod wszystko wraca do normy i jedzie normalnie. Macie jakieś pomysły?