Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Audio w cabrio

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
tomziel_20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Audio w cabrio

Post autor: tomziel_20 » 11 sty 2008, 17:36

Witam slyszalem ze cabrio to ciezki orzech do zgryzienia jezeli chodzi o sprzet mam zamiar zalozyc jakis system car audio bo to co teraz mam to szkoda gadac :P 2x10cm w desce rozdzielczej i 2x13 z tyl. Mozecie cos doradzic czy oplaca sie wymieniac te male glosniczki na renomowane firmy np.JBL Infiniti Pioneer czy lepiej pobawic sie w przerobienie paneli przednich drzwi i zalozyc odseparowany system 16cm z syczkami w slupkach?? a z glosnikami z tyl dac sobie spokoj? Jezeli chodzi o bagaznik to jakiego suba byscie polecili tak zeby przy otwartym dachu byl slyszalny basik a nie tylko drzacy bagaznik?
Co do kwestii radia to chcialbym zamontowac jakies Video\DVD z wysowanym LCD co mozecie polecic? na allegro sa takie za 3tys. sa tez za 1000zl czym sie sugerowac przy zakupie radio powinno miec rowniez mozliwosc podlaczenia 2 dodatkowych LCD ktore chce zamontowac w zaglowkach
No i jeszcze kwestia wzmacniacza potrzebny bedzie tylko do suba czy do przednich glosnikow rowniez??
I jeszcze jedno pytanie czy przy takiej rozbudowanej instalacji bedzie potrzebny 2 akumulator?
Kwota jaka chce przeznaczyc to okolo 10 tys zl mam nadzieje ze jest to wystarczaja cena na taka instalacje multimedialna w moim Audi
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 18:50 przez tomziel_20, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 12 sty 2008, 16:14

Myśle że jeśli chcesz władować tyle kasy w sprzęt to powinieneś się zwrócić do firmy która się tym zajmuje na codzień i mają sprzęt do badania jakości i rozchodzenia się dźwięku. Jak zrobisz to byle jak efekt może być mizerny a kasa stracona. Osobiście uważam do samochodu tylko Pioneer i Jbl.

Awatar użytkownika
Krecik80.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Krecik80. » 12 sty 2008, 17:49

kubik pisze:Osobiście uważam do samochodu tylko Pioneer i Jbl
Za tą kaskę to śmiało można pominąć te dwie firmy a skupić się na czymś bardziej profesjonalnym.

Z własnego doświadczenia Tomzielu_20 radził bym ci skorzystać z usług jakiejś firmy zajmującej się CA.
Mnie doradzał kumpel który się tym zajmuje i gra super w środku głośno a na zewnątrz ledwo co słychać i przede wszystkim czysto.Tak że nie trać kasy na tandetę i eksperymenty tylko skorzystaj z wiedzy instalatorów a kaska powinna starczyć bez problemu. No ale decyzja należy do ciebie. 8-)

Awatar użytkownika
tomziel_20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomziel_20 » 14 sty 2008, 14:31

A znacie jakies firmy zajmujace sie tym w Bydgosczy lub Poznaniu Torun tez jeszcze jest nie daleko i ile czasu mniej wiecej taka instalacja moze trwac czy musial bym zostawic auto na kilka dni??

Awatar użytkownika
Kubik
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kubik » 14 sty 2008, 17:28

Nie jestem a twoich okolic wiec nie znam tam takich firm, ale tyle ci mogę powiedzieć że montaż tego wszystkiego to nie zabieg a operacja, żeby wszystko było super nie wystarczy tylko tego włożyć do auta i po temacie, trzeba to sprawdzić i wyregulować. Szanująca się firma nie odda ci auta jak wszystko nie będzie bujało. Dobranie i montaż takich bajerów trwa czasami ładnych kilka dni, wiąże się to z demontażem wielu części nadwozia, trzeba to póżniej poskładać uważając przy tym żeby nic nie uszkodzić. Piszesz że chcesz LCD w zagłówkach tego nie da się zrobić w pięć minut. Sam pewnie wiesz co można zrobić szybko. Na dzień dzisiejszy znam jedną taką firmę co się m.in. tym zajmuje ale od ciebie to trochę daleko dla orientacji możesz zerknąć.
http://www.lts-auto.pl/
Zajmują się ogólnie wnętrzem samochodów efekty sam zobaczysz.

amcataudio

Post autor: amcataudio » 17 sty 2008, 09:11

kubik pisze:Nie jestem a twoich okolic wiec nie znam tam takich firm, ale tyle ci mogę powiedzieć że montaż tego wszystkiego to nie zabieg a operacja, żeby wszystko było super nie wystarczy tylko tego włożyć do auta i po temacie, trzeba to sprawdzić i wyregulować. Szanująca się firma nie odda ci auta jak wszystko nie będzie bujało. Dobranie i montaż takich bajerów trwa czasami ładnych kilka dni, wiąże się to z demontażem wielu części nadwozia, trzeba to póżniej poskładać uważając przy tym żeby nic nie uszkodzić. Piszesz że chcesz LCD w zagłówkach tego nie da się zrobić w pięć minut. Sam pewnie wiesz co można zrobić szybko. Na dzień dzisiejszy znam jedną taką firmę co się m.in. tym zajmuje ale od ciebie to trochę daleko dla orientacji możesz zerknąć.
http://www.lts-auto.pl/
Zajmują się ogólnie wnętrzem samochodów efekty sam zobaczysz.
Popieram kolegę. Zbudowanie dobrego car audio to zabieg czasochłonny i finansowo zabójczy dla niektórych ale są sposoby i sposobiki. Jeden to wyładować gruby portfel na stół oddać auto szpecom i potem już cieszyć się muzą. Kolejny poprosić kolegę o pomoc ;-) w doborze i poradzie oraz jak to zmontować w całość. Bądź poszperać po tut. forum i znaleźć jak robili koledzy panele słupki skrzynie basowe i samemu to zmontować. Tutaj pomogą ci jak i mi kiedyś pomagali. Jeżeli chodzi o pomoc mogę ci pomóc ;-)

Awatar użytkownika
tomziel_20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomziel_20 » 18 sty 2008, 14:23

Caly czas zastanawiam sie nad glosnikami z przodu czy warto ladowac 350zl w te panele czy moze lepiej dodac ta kase do jakis lepszych 10cm glosnikow w koncu bas i tak bedzie z subwoofera wiec tutaj potrebuje tylko srednich i wysokich tonow na oku mam te dls_k4
a czy warto wsadzac glosniki do tyl chyba 13cm tam wchodzi
tak przegladam allegro i widze ze podana prze zemnie wczesniej kwota jest duzo za duza mozna to zrobic o wiele taniej co mnie cieszy znalazelm pare zeczy na allegro mozecie ocenic czy oplaca sie w to inwestowac + lcd w zaglowkach i subwoofer
Ostatnio zmieniony 18 gru 2011, 18:50 przez tomziel_20, łącznie zmieniany 1 raz.

kapsel

Post autor: kapsel » 18 sty 2008, 19:01

To co wiem napewno to fakt że 10cm glosniki nie zagraja dobrze.Napewno lepszym rozwiazaniem jest WYTLUMIENIE drzwi i glosniki 16cm +tweetery w slupkach.
Co do wyboru produceta ,modelu, bylo tego bardzo duzo na forum.

Wzmacniacz do skrzynki.Za ta cene carpower to taki sredniak.
Ja majac taki budzet zainwestowal bym w jakiegos monoblocka i wzmacniacz dla zestawu przedniego.Mysle ,ze warto rowniez pomyslec o jakiejs zabudowie bagarznika,bo nie dosc ze jest maly to skrzynka zajmie sporo.Ciekawym rozwiazaniem jest zabudowa np.lewego nadkola.

Radyjko.1400zl za sprzet watpliwej jakosci i cieszenie sie monitorkiem?.Jesli jest taka potrzeba to ok.Ja bym wolal jakas alpinke za ta kase.Filmy wole ogladac w kinie ,albo na 32' telewizorze.

Podsumowujac:
-zanim nakupisz drogich zabawek poszukaj/zasiegnij opini o naglasnianiu cabrio.
Moze sie myle ale kopleksowe wygluszenie ,ktore jest podstawa dobrego caraudio w tym przypadku moze byc dyskusyjne ze wzgledu na dach.
-multimedia to fajny bajer ,ale czy napewno bedziesz tego potrzebowal?.Bo to rozgranicza jakby 2 drogi postepowania(muzyka ma brzmiec lub ma to wygladac).
-Jesli masz troche samozaparcia,zdolnosci manualnych,mozesz sobie pozwolic aby auto nie jezdzilo ponad miesiac rob wszystko sam.To wielka frajda zrezac cos samemu :D ,uczac sie przy okazji.

Edytowano po chwili:
Tak mi sie wydaje ,ze na tvnturbo w programie automaniak max przerabiali kompleksowo vw golfa 1.Sprawa audi zajmowala sie Wroclawska firma Extreme car audio.Tam glowny nacisk poszedl na system przedni (chyba trojdrozny).Moze warto cos odgapic ;)
Odcinki dostepne sa na google ideo i youtube.

pozdr

Awatar użytkownika
tomziel_20
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tomziel_20 » 19 sty 2008, 02:18

czyli najlepszym rozwiazaniem dla mnie bedzie odwiedzenie firmy zajmujacej sie profesjonalnie car audio
moze jednak jakies propozycje chociaz na subwoofer i wzmacniacz

Zablokowany

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl