[80 B3] rozrząd (zdjęcia na 2str.)
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
koledzy, skoro urwal sie pasek to co najwyzej moze byc to skrzywiony zawor na owym cylindrze. Urwany pasek nie zwiekszy dlugosci tloka, ani jego ruchu. Sciagniecie glowicy jest konieczne. Moim zdaniem to albo cos wpadlo, albo zawor sie skrzywil i uderza w swiece. Niestety ja tu wruze wieksze koszta..
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
o tej bezkolizyjnosci to wiesz... gadalem z gosciem co holowal kiedys swoja audi z takim silnikiem. Niebyl swiadomy tego, ze pasek mu przeskoczyl, az mu szklanki marsza zagraly! Swoja droga sadzisz ze cos mu wpadlo do cylindra? Ciekawi mnie tylko jakim cudem moglo cos tam wpasc, i jakim cudem stuka akurat tylko w swiece nie przemieszczajac sie przy dosc szybkim ruchu tloka. Ale kazdem ma prawo do wlasnego zdania i pogladow :->
-
- Forum Audi 80
Zaglądałeś do środka twierdząc,że stuka tylko w świece? Uwierz mi ze bedzie zmasakrowany i tłok i głowa jezeli na świecy są slady.Świeca jest poprostu jak narazie jedynym zdemontowanym elementem po którym już można coś powiedzieć.
Miałem kiedyś przypadek kiedy to urwała sie dolna część zaworu od trzonka...zapewne wiesz że zawór nie jest wykonany z jednolitego materiału?
Wpaść mogło cos np.przy okazji grzebania przy silniku.Nie zawsze od razu dostanie sie do komory spalania,u znajomego w AAH podkladka była na zaworze przez prawie 1000 km !!
Reasumując-niema co gdybać trzeba zdjąć głowice.
Prosze cie...
Mów o swoich doświadczeniach a nie o tym co kiedyś zasłyszałeś.
I co ten kolega? Strzelił mu pasek a on go dalej holował ? na biegu? bo nie kumam :shock:
Bez napinki oczywiście 8-)
Miałem kiedyś przypadek kiedy to urwała sie dolna część zaworu od trzonka...zapewne wiesz że zawór nie jest wykonany z jednolitego materiału?
Wpaść mogło cos np.przy okazji grzebania przy silniku.Nie zawsze od razu dostanie sie do komory spalania,u znajomego w AAH podkladka była na zaworze przez prawie 1000 km !!
Reasumując-niema co gdybać trzeba zdjąć głowice.
Gadałem kiedyś...kolega kolegi coś kiedyś...o tej bezkolizyjnosci to wiesz... gadalem z gosciem co holowal kiedys swoja audi z takim silnikiem. Niebyl swiadomy tego, ze pasek mu przeskoczyl, az mu szklanki marsza zagraly! Swoja droga sadzisz ze cos mu wpadlo do cylindra? Ciekawi mnie tylko jakim cudem moglo cos tam wpasc, i jakim cudem stuka akurat tylko w swiece nie przemieszczajac sie przy dosc szybkim ruchu tloka. Ale kazdem ma prawo do wlasnego zdania i pogladow
Prosze cie...
Mów o swoich doświadczeniach a nie o tym co kiedyś zasłyszałeś.
I co ten kolega? Strzelił mu pasek a on go dalej holował ? na biegu? bo nie kumam :shock:
Bez napinki oczywiście 8-)
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
No wlasnie, gdybamy i gdybamy, nic konkretknego nie wiemy. Trzeba sciagnac glowice, czekam na wypowiedz wlascicielaReasumując-niema co gdybać trzeba zdjąć głowice.

Tak a dokladniej puscila mu napinka i pasek sie przekrecil, jego syn go cholowal jakis czas w celu odpalenia, a tu tarach! I remacik....vwcorjacek pisze:Strzelił mu pasek a on go dalej holował ? na biegu?