[B3/B4] Drobne rezanko - pojemnika na kasety
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
[B3/B4] Drobne rezanko - pojemnika na kasety
Wnerwiały mnie pojemniki na kasety i postanowiłem coś z tym zrobić. Warunek: koszty=0zł .
Oto efekty. Muszę jeszcze poszukać materiału i sposobu na rameczkę na górę wkoło wnęki.
Oto efekty. Muszę jeszcze poszukać materiału i sposobu na rameczkę na górę wkoło wnęki.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 19:32 przez Danek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Danek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Szufladki mają zatrzaski. Otwierasz pojemnik, naciskasz lekko od strony ścianki i ciągniesz do góry. Do do pojemników to nie zauważyłem żadnych zatrzasków. Na początku podważyłem z obu krótszych boków ścianki, ale nie przyniosło to żadnego efektu. Więc wziąłem porządne kombinerki i zacząłem ostro ciągnąć do góry, jednocześnie próbując podginać ścianki na około. Po kilku minutach szarpania się z tym udało mi się to wyciągnąć. Jak już wyciągnąłem to bardzo dokładnie przyjrzałem się tym pojemnikom, ale nie zauważyłem żadnych zatrzasków, doszedłem do wniosku, że po prostu jest to bardzo dokładnie spasowane na wcisk.
Swój pojemnik zrobiłem ze zwykłej cienkiej blachy, bez żadnych łączeń, za połączenie ścianek robi ta okleina, przyklejona naokoło pojemnika, a oddzielnie doklejone jest dno. Wymiar też jest tak dobrany, że pojemnik wszedł na wcisk. Jak już wspomniałem muszę jeszcze coś wymyślić żeby przykryć brzegi tego pudełka, ale i tak jest lepiej. Przynajmniej mam dodatkowy pojemnik, spokojnie wchodzi puszka lub 0,5 litrowa butelka sprite'a. Puszka właściwie się nie przewraca, a butelka ma zakrętkę .
Swój pojemnik zrobiłem ze zwykłej cienkiej blachy, bez żadnych łączeń, za połączenie ścianek robi ta okleina, przyklejona naokoło pojemnika, a oddzielnie doklejone jest dno. Wymiar też jest tak dobrany, że pojemnik wszedł na wcisk. Jak już wspomniałem muszę jeszcze coś wymyślić żeby przykryć brzegi tego pudełka, ale i tak jest lepiej. Przynajmniej mam dodatkowy pojemnik, spokojnie wchodzi puszka lub 0,5 litrowa butelka sprite'a. Puszka właściwie się nie przewraca, a butelka ma zakrętkę .
- IC69
- Przyjaciele
- Imię: Irek
- Nadwozie: Avant quattro
- Silnik: 2.8 AAH
Widzę, że nie mnie jednego to wkurzało Co do wyjmowania tego pojemnika, to nie wyciąga się go do góry tylko w dół. Warunek jest jeden, trzeba zdemontować tunel.silentfox, zobacz środkowe zdjęcie w pierwszym poście Danka, na dnie tunelu są takie trzy łapki, po ich odgięciu pojemnik sam wychdzi. Ja początkowo miałem zamiar podmienić cały tunel ponieważ akurat taki został mi po mojej B3, ale okazało się niestety że odcień plastiku jest inny i jego stan pozostawia wiele do życzenia. Po chwili namysłu powziołem decyzje o przeszczepie samej półeczki. W tym celu musiałem pozbawić tunel tej mini póleczki która była za pojemnikami...i tu się zaczęło. Okazało się że jest ona na stałe zespawana z tunelem :-| Musiałem ją po kawałeczku odciąć od tunelu, a znowu w tym drugim odcinąłem od półki całą reszte. Roboty od groma, ale teraz tunel wygląda tak jak by ta pólka tam była od zawsze :mrgreen:
- Danek
- Forum Audi 80
- Kontakt:
No tak, tylko mi się nie chciało całego tunelu zdejmować, a do góry też wyszło . Co prawda nie przejmowałem się za bardzo, jeśli coś bym połamał w tym pudełku, bo to i tak miało iść na złom więc ciągnąłem na żywca. Jednak nic nie połamałem, a "pudełko" wyciągnąłem .IC69 pisze:to nie wyciąga się go do góry tylko w dół. Warunek jest jeden, trzeba zdemontować tunel.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Rafał
- Model: Audi 80 B1
- Silnik: 2.0 6A
to ja mam pytanie trochę inne, ale napiszę od razu w tym temacie.
Jak ten pojemnik na kasety otworzyć? Kupiłem autko jakieś 2 tyg. temu i na początku mnie gryzło co to jest. Po pewnym czasie doszedłem, że te plastiki są szerokości kasety, ale nie mogę dojść na jakiej zasadzie to działa. Może są aż tak zasyfione, a może po prostu...
Jak ten pojemnik na kasety otworzyć? Kupiłem autko jakieś 2 tyg. temu i na początku mnie gryzło co to jest. Po pewnym czasie doszedłem, że te plastiki są szerokości kasety, ale nie mogę dojść na jakiej zasadzie to działa. Może są aż tak zasyfione, a może po prostu...
Mnie tez to wkurza, raz już próbowałem to wyciągnąć i już miałem zamiar to połamać w ... ale sie powstrzymałem . Teraz wiem co mnie czeka bo i tak to chce wywalić bo mi to do niczego nie potrzebne ale najpierw wymyślę co tam wstawić. Danek jakbyś mógł mi na pm-a wysłać dokładne wymiary tego pojemniczka? . Nie chce jeździć z dziura , a tak bym sobie już przygotował pojemnik i później tylko bym podmienił
Ostatnio zmieniony 28 sty 2008, 08:57 przez Canibal, łącznie zmieniany 1 raz.
ok :oops: :oops: jeśli chodzi o słowa typu o ó itp to tak bez polskich znaków przez lata pisałem i było ok postaram sie zmienić jeszcze raz sorki i dzięki za te wymiary teraz wiem na czym stoje i bede mógł zroić pojemnik tak na marginesie nigdy w domu nie moge zrobić "ć" mam radka i jak wcisne alt+c to mi menu radeona wyskakuje