Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B3 1.8 RU]potrzebna opinia na temat tego silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
Gerpi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gerpi » 28 sty 2008, 01:34

Ja również posiadam RU i jestem z niego bardzo zadowolony, co prawda dziwnie chodzi na benzynce troche,ale na gazie idealnie. Fajnie się to buja nawet , V max osiągnąłem 170 z załadowanym po sufit tyłem i bagażnikiem plus dwie osoby na pokładzie,ale jest jednak niedosyt ,że mogło by to być ABK :) Dopóki nie przejadę się czymś mocniejszym to będę spokojniejszy,a potem ... No cóż, trzeba będzie zbierać kaskę na B4 z ABK albo TDI :)
Tak przy okazji pytanko : czy szokująca jest różnica w przyśpieszeniu między RU,a jednostkami na wtrysku ?? Ktoś się może przesiadał z gaźnika na wtrysk??? A ABK dobrze wymiata?? TDI to wiem,że świst turbiny i wysoki moment daje dużo frajdy,ale niczym innym jeszcze nei jeździłem. Oj trzeba chyba jakiś spocik zrobić w kraku ;)

pecet
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pecet » 28 sty 2008, 02:10

ABK nie wymiata :lol: nie sądze żebyś poczuł jakąś oszałamiającą różnice w osiągach, zwłaszcza jeśli na LPG

Gerpi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gerpi » 28 sty 2008, 11:39

Czyżbyś sugerował Pecet,że te 40 koników różnicy czuć niezauważalnie ?? Proszę o niewypowiadanie się użytkowników jednostek od NG wzwyż bo to już inna bajka :mrgreen: :-P

pecet
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: pecet » 28 sty 2008, 13:08

jak uwzględnisz różnice mas (ponad 200kg) to różnica osiągów się znacznie zmniejsza, aczkolwiek ABK pewnie będzie szybsze, ale to napewno nie będzie to czego byś chciał ;-)
jechałem tylko B3 1,8S (90KM) to między nim a moim ABK różnicy w osiągach nie stwierdziłem :-(

Gerpi
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Gerpi » 28 sty 2008, 13:50

A co czyni taką różnicę 200 kg ?? Silnik ABK jest taki ciężki ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl