[B3 RA] Klakson nie działa
[80 B4 2.3 NG] wymiana centralnego zamka
Wysiadł mi centralny zamek w mojej Audicy(zamykanie z klucza - pneumatyka).Po kilku próbach zrezygnowałem z naprawy i zdecydowałem o wymianie na elektryczny. Alarm założyłem wczesniej (z wyjściem na cz) i kupilem siłowniki. Czy ktoś to już przerabiał ? Są jakieś problemy ? Będę zobowiązany za podpowiedź...
sam tego nie robilem, ale nie powinno byc problemow jakis wiekszych. wiem ze sie da bo niektorzy zakladaja oddzielny silownik elektryczny zeby sterowal zamkiem (jak nie potrafia albo nie moga podlaczyc pod pneumatyka).
dobrze jakbys odpial calkiem te silowniki pneumatyczne bo beda stawiac dodatkowy opor. nie wiem jak to wyglada w srodku i czy da sie je odpiac bo w 80 tego jeszcze nie robilem. Ale jak wszyscy wiemy: dla chcacego nic trudnego, wiec dasz rade.
I jeszcze rada: kup te silowniki "ze sprzeglem", jest ich sporo na allegro, sa drozsze o 5zl od zwyklych ale naprawde dzialaja lepiej, zdarzalo mi sie wymieniac zwykle wlasnie na te.
dobrze jakbys odpial calkiem te silowniki pneumatyczne bo beda stawiac dodatkowy opor. nie wiem jak to wyglada w srodku i czy da sie je odpiac bo w 80 tego jeszcze nie robilem. Ale jak wszyscy wiemy: dla chcacego nic trudnego, wiec dasz rade.
I jeszcze rada: kup te silowniki "ze sprzeglem", jest ich sporo na allegro, sa drozsze o 5zl od zwyklych ale naprawde dzialaja lepiej, zdarzalo mi sie wymieniac zwykle wlasnie na te.
Ja gdybym miał pneumatyczny to za nic bym go nie wymieniał na elektryczny,gdyż pneumatyki chodzą lata bez awarii,a elektryczne do dwóch lat,potem trzeba wymieniać siłowniki,kable w drzwiach(sporo tego już przerobiłem).Używaną pompę centralnego pewnie da się zdobyć bez trudu,również siłowniki i wężyki ciśnieniowe-no i masz oryginał.Aby założyć elektryczne trzeba usunąć pneumatyki,bo będzie brakowało miejsca i wykorzystasz miejsce podpięcia do zamka drzwiowego.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
Ja zakładałem elektryczny do swojej coupejki i wraz z alarmem hula jak trzeba, największy problem stanowi przeprowadzenie przewodów a z resztą nie powinno być kłopotu.
radzę się dobrze zastanowić gdzie sie podpiąć z zasilaniem bo to niby ma swoje bezpieczniki ale wcale nie jesta takie bezpieczne
wiem bo przy okazji spalilem zarówki na desce
radzę się dobrze zastanowić gdzie sie podpiąć z zasilaniem bo to niby ma swoje bezpieczniki ale wcale nie jesta takie bezpieczne
wiem bo przy okazji spalilem zarówki na desce
Kable raczej są ok. bo gdy zdejmę wężyk z pompki i zatkam pompkę palcem to pompka przestaje pracować . Wydaje mi się że to jest coś z podciśnieniem , tylko kompletnie nie wiem od czego mam zacząć . W bagażniku pod wykładziną sprawdzałem wszystkie wężyki od pompki są szczelne i dalej nie wiem co robić ???
POMOCY !!!
Pozdrawiam
POMOCY !!!
Pozdrawiam
[B4 TDI]AVANT central zamek
mam nadzieje ze nie dubluje problemu???ktory u mnie wyglada tak:mam w orginale centralny zamek z pilota i ostatnio nawalil w ten sposob ze otwiera z pilota ale ni cholery nie zamyka tylko mruga kierunkami i koniec, kluczykiem bez problemu i zamyka i otwiera. koledzy jakies propozycje???
Brak impulsu na przewodzie sygnałowym, centralka nie podaje sygnału do pompki.
Poczytaj to, powinno pomóc
viewtopic.php?t=12965
Poczytaj to, powinno pomóc
viewtopic.php?t=12965
[b2 4000s] centralny zamek
Witam dzisiaj przy wymianie klamek i przy regeneracji takiego czegoś co służy do zamykania dzwi od środka za pomocą dzyndzelka i do siłownika centralnego zamka. Przy okazji postanowiłem się zabawić z centalnym zamkiem który już dłuższą chwilę nie działa wyciągnąlem siłownik i dmuchając w weżyk stwierdziłem że układ jest szczelny. Rozebrałem drzwi kierowcy odłączyłem wtyczkę od głównego silownika i stwierdziłem że nie dopływa prąd. Sprawdziłem bezpiecznik i nadal nic. Gdzie w aucie jest sprężarka i co może być przyczyną usterki. Z góry dzięki za pomoc
siłownik slave
do regeneracji- nazwy tego elementu nie znam ?
siłownik slave
do regeneracji- nazwy tego elementu nie znam ?
Ostatnio zmieniony 03 mar 2008, 21:20 przez zimektm, łącznie zmieniany 3 razy.