[audi 80]Elektryczne szyby-schemat
[80/90 all] Montaż el.szybek
Witam wszystkich forumowiczów.
Proszę was o napisanie mi gdzie trzeba się wpiąć w elektryke auta żeby podłączyć el.szybki i lusterka ?
Gdzieś tam we wiązki które są pod półką nad nogami kierowcy ?
Bardzo proszę o jakieś schematy itp, szukałem na forum ale nie znalazłem nic o tym gdzie dokładnie to wpiąć.
I gdzie podłączuć podgrzewanie lusterek i który to kabelek ?
Jeśli już coś takiego było to przepraszam.
Dodam że mam całą wiązke przyciski 4 podnośniki i 2 lusterka.
Z góry dziękuję za rady i instukcje.
Pozdrawiam.
Proszę was o napisanie mi gdzie trzeba się wpiąć w elektryke auta żeby podłączyć el.szybki i lusterka ?
Gdzieś tam we wiązki które są pod półką nad nogami kierowcy ?
Bardzo proszę o jakieś schematy itp, szukałem na forum ale nie znalazłem nic o tym gdzie dokładnie to wpiąć.
I gdzie podłączuć podgrzewanie lusterek i który to kabelek ?
Jeśli już coś takiego było to przepraszam.
Dodam że mam całą wiązke przyciski 4 podnośniki i 2 lusterka.
Z góry dziękuję za rady i instukcje.
Pozdrawiam.
Podgrzewane lusterka są podłączone do podgrzewania tylnej szyby, (+) znajdziesz przy włączniku na panelu środkowym a (-) jest po lewej stronie nad nogami kierowcy (trzeba odkręcić półkę). A zasilanie sterowania szybek musisz sam zrobić np. z bezpiecznika przez przekażnik zasilony 12 V po stacyjce.
Schemat znajdziesz tu viewtopic.php?t=12456
Schemat znajdziesz tu viewtopic.php?t=12456
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Tak dokładnie pasuje wszystko tam pod kierownicą według schematu musicie się wpiąć.. mi zajeło montowanie elektryki dzien i juz sie cieszyłem ze nie mam nic na korbe za 400zł się opłaca badzo tylko dolicz lusterka do tego ... kupisz elektryczne dwa za 150zł jak znajdziesz a swoje manuale sprzedasz za 100 :mrgreen:
Panele są najdrozsze zawsze.. cenią je niektorzy bardziej niz za podnosniki :-x
Panele są najdrozsze zawsze.. cenią je niektorzy bardziej niz za podnosniki :-x
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Pewnie że warto. Daj tylko namiary to już biorę <ok>hudy pisze:panowie czy cały osprzet elektrycznych szyb z audi b3 bedzie bez problemu pasował do b4?? i jeszcze doradcie mi czy warto za 400zł kupić mechanizmy na 4 szyby , całą wiązke razem z wtyczkami , i panel z przełącznikami?? wydaje mi sie troche dużo a wy co sądzicie??