Witam wszystkich użytkowników.
Może ktoś będzie mógł mi pomóc w odnalezieniu odpływu od szyberdachu? Konkretnie chodzi mi o odpływ który powinien być po prawej stronie (jak się stoi przodem do bagażnika) w bagażniku. Od jakiegoś czasu mam bajoro w bagażniku i wygląda na to, że woda cieknie właśnie od prawej strony. W prawdzie dopiero zamierzam się za to wziąć, ale wcześniej chciałem się upewnić gdzie znajdę odpływ bo po prawej stronie mam zamontowaną butlę gazową i będzie trochę rozbierania, a po co się nie potrzebnie narobić :mrgreen:
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
[80 B3 1.8S] szyberdach - odpływ
- lukeranger
- Forum Audi 80
W przód auta to są odpływy, ale w tył to nie widziałem, poszukaj tutaj było coś o wodzie w bagażniku viewtopic.php?t=12239
- lukeranger
- Forum Audi 80
Dzięki wielkie za pomoc, ale przeszukałem już chyba wszystkie posty na temat mokrego bagażnika i już chyba sprawdziłem wszystkie możliwości którędy mogłaby się dostać woda i nic nie znalazłem, został mi tylko szyberdach, a myślę że to on jest przyczyną tego wszystkiego. Wywnioskowałem to też między innymi z tego, że podczas niedawnych ulew i topniejącego śniegu miałem mokrą podsufitkę przy szyberdachu i wtedy też zebrało się więcej wody w bagażniku.
Jeszcze jeśli chodzi o odpływy, to doczytałem się na paru postach że do tyłu też idą.
Jeszcze jeśli chodzi o odpływy, to doczytałem się na paru postach że do tyłu też idą.
Aha to raczej szyber, ja robiłem też to, tylko nie pamiętam czy w audicy czy w golfie, ale jak lałem w te rynienki od szyberdachu to szła również do tyłu woda, tak wiec powinna być dziura na odpływ, może jest przytkana igłami i śmieciami z drzew? spróbuj lać wodę powoli z tej strony co jest dobrze, a potem z drugiej zobaczysz czy jest różnica,rurka powinna być koło nadkola. w dole bliżej tylnych drzwi.
- lukeranger
- Forum Audi 80
- lukeranger
- Forum Audi 80
IC69 dzięki wielkie za dokładny opis, ułatwi mi to na pewno poszukiwania
[ Dodano: 2008-02-10, 16:25 ]
[ Dodano: 2008-05-04, 23:45 ]
Witam ponownie!
Właśnie parę dni temu w końcu znalazłem trochę czasu i zerknąłem do bagażnika i znalazłem powód mojej powodzi. Wystarczyło odkręcić koło zapasowe Okazało się wąż odpływowy od szyberdachu całkiem spadł z końcówki odprowadzającej wodę na zewnątrz, Wcisnąlem go spowrotem i problem jak do tąd ustał ale muszę powiedzieć, że miałem nie złe bagno od tamtej strony, wszystko spływało centralnie do bagażnika, kupa piachu i wody.
Wielkie dzięki wszystkim użytkownikom za pomoc.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 2008-02-10, 16:25 ]
Dzięki za wskazówkę, na pewno zacznę od tegoaudiktom pisze:Jeśli będzie przytkany kanał to weź sobie coś cienkiego giętkiego np. (linka tylko nie z ostrym końcem) i wpychaj ją w dopływ, w taki sposób przetkasz kanał, powodzenia.
[ Dodano: 2008-05-04, 23:45 ]
Witam ponownie!
Właśnie parę dni temu w końcu znalazłem trochę czasu i zerknąłem do bagażnika i znalazłem powód mojej powodzi. Wystarczyło odkręcić koło zapasowe Okazało się wąż odpływowy od szyberdachu całkiem spadł z końcówki odprowadzającej wodę na zewnątrz, Wcisnąlem go spowrotem i problem jak do tąd ustał ale muszę powiedzieć, że miałem nie złe bagno od tamtej strony, wszystko spływało centralnie do bagażnika, kupa piachu i wody.
Wielkie dzięki wszystkim użytkownikom za pomoc.
Pozdrawiam!