[B3 89' 1,8 gaz+b RU i gażnik] gaźnik pływa w benzynie
Witam... Mam następujący problem - mój gaźnik po wymianie ma problem z benzyną tak jak by nie schodziła i nie wiem co to może być - możliwe że pompka za dużo podaje ????
dzieje sie to w momencie rozruchu - gaźnik nabiera benzyny która nie spływa dalej tylko wydostaje się na zewnątrz górą gaźnika... na gazie jest okej...
- cronix
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Mialem taki sam problem w Peugeocie 205 1,6 na gazniku, stal jakies 3 miesiace nieruszanu z powodu awarii pompki paliwa. Po wymianie przy probie odpalenia na benzynie gaznik sie przelewal(na gazie bylo wszystko ok). Problemem byl zasniedzialy plywak. Wystarczylo poruszac nim kilka razy i wszystko wrocilo do normy.
no wiec mój mechanik - uważa że to jest odstojnik z powrotem paliwa czy coś takiego - a ja nie wiem co to jest i czy można to kupić??
audiola, w lekkim uproszczeniu. Zbiornik z gaźnikiem jest połączony dwoma przewodami. Jednym pompka pompuje paliwo do gaźnika ze zbiornika a drugim nadmiar paliwa wraca do zbiornika. Jeśli masz problem z powrotem paliwa do zbiornika to możesz to sprawdzić w następujący sposób: zdejmujesz wężyk, którym paliwo powraca do zbiornika, zakładasz w jego miejsce kawałek innego wężyka i drugi koniec do butelki. Uruchamiasz silnik. Jeśli masz zapchany powrót to po tej operacji gaźnik powinien przestać się zalewać a do butelki popłynie paliwo. Jeśli dalej paliwo będzie Ci się przelewało tzn. że problem tkwi w gaźniku; pływak/zawór iglicowy zablokowany, albo problemy z uszczelnieniem gaźnika.
[B3 89' 1,8 gaz+b RU i gażnik]
Panowie jest ten odstojnik w audi ?? czy nie... bo ja to nie to to zmieniam mechanika bo ten tak czy siak kulawy jest...