[ALL] Gdzie tankować LPG
-
- Forum Audi 80
[ALL] Gdzie tankować LPG
Witam mam nadzieje że będziemy sie tutaj wymieniać informacjami gdzie można zatankować najlepszy GAZ do naszych samochodów!!!
[ Dodano: 2008-02-09, 21:30 ]
JA na dzień dzisiejszy odradzam stacje PKN ORLEN po zatankowaniu sie na ich stacji do pełna i wyjeżdżeniu wszystkiego wyszło mi 15l/100km w cyklu miejskim mam Audi B3 1.8s moc silnika na ich gazie spadła i to dużo tydzień temu zrobiłem trasę Warszawa-Lublin-Chełm-Leśniowice około250km przed wyjazdem zatankowałem się w AUCHAN na WolaPark i średnie spalanie wyszło mi 10l/100km jadąc w przedziale 80-140km/h Wracając miałem pusty bak zatankowałem 23litry za 50zł w Siennicy Różanej i zrobiłem na tym około 260km jadąc również dość szybko a na obwodnicy w Garwolinie mu nie pożałowałem i gaz do dechy bo jak można jechać taką drogą 100km/h. Śr. spalanie wyszło 9litrów
Piszcie gdzie jest dobry gaz
[ Dodano: 2008-02-09, 21:30 ]
JA na dzień dzisiejszy odradzam stacje PKN ORLEN po zatankowaniu sie na ich stacji do pełna i wyjeżdżeniu wszystkiego wyszło mi 15l/100km w cyklu miejskim mam Audi B3 1.8s moc silnika na ich gazie spadła i to dużo tydzień temu zrobiłem trasę Warszawa-Lublin-Chełm-Leśniowice około250km przed wyjazdem zatankowałem się w AUCHAN na WolaPark i średnie spalanie wyszło mi 10l/100km jadąc w przedziale 80-140km/h Wracając miałem pusty bak zatankowałem 23litry za 50zł w Siennicy Różanej i zrobiłem na tym około 260km jadąc również dość szybko a na obwodnicy w Garwolinie mu nie pożałowałem i gaz do dechy bo jak można jechać taką drogą 100km/h. Śr. spalanie wyszło 9litrów
Piszcie gdzie jest dobry gaz
-
- Forum Audi 80
shellu nie sprawdzałem wiadomo że spalanie głównie od stylu jazdy ale jak się jeździ jednym samochodem dłuższy czas to jednak wie się po zatankowaniu nowego paliwa czy to jest gaz czy cokolwiek innego czy jest lepsze czy gorsze.
Nie wiem jak ty ale ja czuję różnice gdy zatankuje gorszy gaz jedno że moc mu spada a drugie to że że trzeba mu mocniej dusić w pedał gazu
Nie wiem jak ty ale ja czuję różnice gdy zatankuje gorszy gaz jedno że moc mu spada a drugie to że że trzeba mu mocniej dusić w pedał gazu
-
- Forum Audi 80
to zależy też od dostawy ale ja odradzam na razie pkn orlen na ulicy Hynka Franciszka w Warszawie na prawdę moc spadła mocno na ich gazie teraz jeżdżę na gazie z AUCHAN i w porównaniu do gazu z ORLEN mniej wciskam pedał gazu aby uzyskać daną moc silnika.
Bo jest tak (przynajmniej u mnie) moc silnika jest podobna gdy pracuje na benzynie a gdy na gazie różnicą jest to że na benzynie mniej wciskam pedał gazu niż gdy jadę na gazie.
Tankowałem sie ostatnio na BP Orlen AUCHAN i CARREFOUR
zadowolony byłem z carrefour na targówku
a i ceny na cpnach w centrach handlowych są mniejsze niż na BP czy ORLEN o nawet 20gr
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy AUDI 80
Bo jest tak (przynajmniej u mnie) moc silnika jest podobna gdy pracuje na benzynie a gdy na gazie różnicą jest to że na benzynie mniej wciskam pedał gazu niż gdy jadę na gazie.
Tankowałem sie ostatnio na BP Orlen AUCHAN i CARREFOUR
zadowolony byłem z carrefour na targówku
a i ceny na cpnach w centrach handlowych są mniejsze niż na BP czy ORLEN o nawet 20gr
Pozdrawiam wszystkich posiadaczy AUDI 80
p_zajaczkowski, ja staram się tankować przeważnie na ORLENIE, u nas w Chełmie na I AWP, albo na wylocie na Hrubieszów za Borkiem mają dobry gaz i najlepiej mi tam wychodzi, wcześniej tankowałem na takich malutkich nie markowych stacjach LPG ale jednak to nie to. Mam B4 2.0 115 koni i w trasie wychodzi mi kolo 11, dużo ale czeka mnie regulacja i przegląd instalacji bo od 18 tysięcy nic ruszane nie było.
-
- Forum Audi 80
no moja ma już ponad 300tyś a w tym około70tyś na gazie nie wiem jak jest w chełmie bo ciągle siedzę w warszawie ale jak wracam to tankuje sie w Siennicy Różanej przy zalewie na łąkach mają tam naprawdę dobry gaz (wyszło mi 9l/100km) i przyzwoitą cenę fakt że na tych małych stacjach można czasem zatankować świństwo a nie gaz
- prezes3000
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
na stacjach polecanych spalanie na trasie wychodzi mi ok 9-10l 100km, na tych nie polecanych wychodzi ok 13-14l 100km na trasie. a zawsze tankuje do pełna [zbiornik 40l więc nie problem obliczyć ile wychodzi tym bardziej że tankuje po przejechaniu 350km i wtedy widać ile zeszło paliwa...]
w Słupsku polecam:
Orlen przy Skarbówce [wylotówka na sczezcin]
Shell przy McD
odradzam
Rolmasz [ul grunwaldzka, towarowa(Petrochemia Płock) na ul konarskiego, i wylot na Łebe]
w Ustce na Orlenie nie polecam tankować... niczego... ani Pb ani ON czy tez LPG [podobnie jak na stacjach w Słupsku zaopatrywanych przez Rolmasz podanych wyżej
w Koszalinie polecam:
Orlen ul wldysława IV
stanowczo odradzam:
BP wylot na Gdańsk
i jeszcze kilka innych...:
odradzam Orlen w Nowodardzie na przelotówce
polecam Auchan w Gdańsku przy obwodnicy... nie pamietam dokładnie który zjazd ... będę przejeżdzał w niedziele to dopiszę
w Słupsku polecam:
Orlen przy Skarbówce [wylotówka na sczezcin]
Shell przy McD
odradzam
Rolmasz [ul grunwaldzka, towarowa(Petrochemia Płock) na ul konarskiego, i wylot na Łebe]
w Ustce na Orlenie nie polecam tankować... niczego... ani Pb ani ON czy tez LPG [podobnie jak na stacjach w Słupsku zaopatrywanych przez Rolmasz podanych wyżej
w Koszalinie polecam:
Orlen ul wldysława IV
stanowczo odradzam:
BP wylot na Gdańsk
i jeszcze kilka innych...:
odradzam Orlen w Nowodardzie na przelotówce
polecam Auchan w Gdańsku przy obwodnicy... nie pamietam dokładnie który zjazd ... będę przejeżdzał w niedziele to dopiszę
-
- Forum Audi 80
dobry gaz mają również na wylocie z Lublina po prawej stronie naprzeciwko cmentarza nie pamiętam który to słupek i jaka miejscowość stacja Petrochemia Płock dobra moc normalne spalanie a o dziwo nie było widać pary z tłumika za samochodem jak to jest najczęściej
nie wiem od czego to zależy ale jak muszę się tankować po drodze to tankuje się tam
a i mam jeszcze pytanko jakto jest z tym gazem mam butle 35litrów jak mam pustą to wchodzi mi 29-32litry w tych granicach natomiast jak mam w butli około 5-10litrów pojadę na stację i tankuje do pełna to wchodzi mi tylko 10-15 litrów zawsze mam po do tankowaniu (do nie pustej butli) 20-23litry o 10 za mało czym jest to spowodowane
[ Dodano: 2008-02-11, 15:10 ]
WYLOT Z LUBLINA NA WARSZAWE
nie wiem od czego to zależy ale jak muszę się tankować po drodze to tankuje się tam
a i mam jeszcze pytanko jakto jest z tym gazem mam butle 35litrów jak mam pustą to wchodzi mi 29-32litry w tych granicach natomiast jak mam w butli około 5-10litrów pojadę na stację i tankuje do pełna to wchodzi mi tylko 10-15 litrów zawsze mam po do tankowaniu (do nie pustej butli) 20-23litry o 10 za mało czym jest to spowodowane
[ Dodano: 2008-02-11, 15:10 ]
WYLOT Z LUBLINA NA WARSZAWE
-
- Forum Audi 80