[80 B4 2.0 ABT] Uderzenie w krawężnik, co uszkodziło?
jak masz kanał to będzie prościej. Podnieś samochód do góry, zdejmij oba przednie koła. Odłącz waczacze od zwrotnic, odkręć stabilizator od sanek i odsuń go do przodu. Popatrz dokładnie czy nic nie pozostało do nich jeszcze poprzykręcane (tłunik od Webasto, aluminiowe blachy osłaniające, jak tak to odkręć. Odkręć cztery śruby główne i opuść sanki na ziemię. Wybij tulejki stare, wprasuj lub wbij nowe. Zmontuj w odwrotnej kolejności. Przy okazji zobacz jak byglądają te na wachaczach tuleje. Jak słabe i masz to wszystko wyjęte to też wymień.
Taka zabawa z sankami (gdy jest podnośnik kolumnowy i wszystko ładnie idzie) trwa max 40 min.
Taka zabawa z sankami (gdy jest podnośnik kolumnowy i wszystko ładnie idzie) trwa max 40 min.
wlasnie podnosnik kolumnowy dotakiego nie mam dostepu tuleje na wachaczu mialem all wymienione i po zderzeniu padlaa tylko jedna tuleja na wachaczu poza tym cos mi piszczy jak skrecam np jadac 50km/h i nie wiem co to jak hamuje to tez piszczy ale nie tak jak skrecam i kolejna sprawa cos huczy w kole czyzby łozysko ? jaki kosz t nowego i jaki zakupic ?
[ Dodano: 2008-02-10, 20:36 ]
a takie pytanie jak np bo nie jestem pewien czy to łożysko to moge jakis czas tak jezdzic ? czy to nalezy jak najszybciej wymienic ?
[ Dodano: 2008-02-10, 20:36 ]
a takie pytanie jak np bo nie jestem pewien czy to łożysko to moge jakis czas tak jezdzic ? czy to nalezy jak najszybciej wymienic ?
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Moze i ja sie dolacze do tematu, ktos wymienial w B3 tuleje na "sankach"? mam pytanie odnosnie wybijania ich, jaki sposub jest najlepszy. I zastanawia mnie jedna zecz, mianowice mam zalozone nowe tuleje wachaczy i jak wiadomo dokrecalem je na opuszczonym podnosniku, wiec czy jak odkrece rame pomcnicza wraz z wachaczami to bede musial ponownie odkrecac wachacze i zakrecac na opuszczonym?
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Hey,
mnie tez spotkal kraweznik, pierwsze bliskie spotkanie. efektem jest rozcieta opona, felga nie wiadomo w jakim stanie oraz rozjechanie sie sterownosci samochodu, kierownica przekrzywiona w prawo i nie wracanie kierownicy po lekkim skrecie do polozenia rownowagi, czyli tak, jak skrece, puszcze, tak jedzie... co to moze byc? drazek kierowniczy? wahacz, sworzen? jedyne, co dojrzalem, to galka, ktora jest cala, kolo rowniez nie 'lezy' przy pelnym skrecie. W poniedz. wszystko rozbieram, co mam posprawdzac i w jaki sposob? ?
B3, 1.8s ze wspomaganiem,
co powiecie o wahaczach za 50 zl z allegro badz o drazkach kier. za 35 ?
w sumie to tylko tulejki w wahaczu moga byc zlej jakosci, czy moge sobie z obecnego wybic moje nowe lemfordery i wstawic do takiego nowego wahacza? ma to sens czy tulejki raz wbite nie moga byc wsadzone do innego wahacza?
poradzcie,
dzinks
mnie tez spotkal kraweznik, pierwsze bliskie spotkanie. efektem jest rozcieta opona, felga nie wiadomo w jakim stanie oraz rozjechanie sie sterownosci samochodu, kierownica przekrzywiona w prawo i nie wracanie kierownicy po lekkim skrecie do polozenia rownowagi, czyli tak, jak skrece, puszcze, tak jedzie... co to moze byc? drazek kierowniczy? wahacz, sworzen? jedyne, co dojrzalem, to galka, ktora jest cala, kolo rowniez nie 'lezy' przy pelnym skrecie. W poniedz. wszystko rozbieram, co mam posprawdzac i w jaki sposob? ?
B3, 1.8s ze wspomaganiem,
co powiecie o wahaczach za 50 zl z allegro badz o drazkach kier. za 35 ?
w sumie to tylko tulejki w wahaczu moga byc zlej jakosci, czy moge sobie z obecnego wybic moje nowe lemfordery i wstawic do takiego nowego wahacza? ma to sens czy tulejki raz wbite nie moga byc wsadzone do innego wahacza?
poradzcie,
dzinks