[80 B3] centralny, alarm
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
[80 B3] centralny, alarm
Chodzi o to że, jak chce włączyć, pilotem alarm, (centralny), to miga tylko jeden kierunek (a powinny oba), no zdarzy się czasami, że dwa zamigają, ale sporadycznie!
A tak normalnie to kierunki i awaryjne, to mam!
Gdzie mogę szukać przyczyny??? :?:
A tak normalnie to kierunki i awaryjne, to mam!
Gdzie mogę szukać przyczyny??? :?:
Ostatnio zmieniony 19 gru 2006, 10:52 przez Organista18, łącznie zmieniany 1 raz.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
prawdopodobnie tam gdzie wskazał Oofol.
Ja przyczynę tego problemu upatrywałbym w samym podłączeniu przewodów z centrali do przewodów z kierunkami. Z centali wychodzi 1 przewód i na końcu jego jest dioda rozdzielająca go na 2 kable. Każdy z kabli jest podłączony do odzielnej strony kierunków. Prawdopodbne miejsce złączenia masz w kostach pod kierownicą, żeby zobaczyć musiałbyś wyjąć zegary.
Ja przyczynę tego problemu upatrywałbym w samym podłączeniu przewodów z centrali do przewodów z kierunkami. Z centali wychodzi 1 przewód i na końcu jego jest dioda rozdzielająca go na 2 kable. Każdy z kabli jest podłączony do odzielnej strony kierunków. Prawdopodbne miejsce złączenia masz w kostach pod kierownicą, żeby zobaczyć musiałbyś wyjąć zegary.
- Oofol
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Wina może leżeć też w którymś z siłowników. Składają się one z dwóch części (góra z dołem są składane na zatrzaski) możliwe że któryś się rozdzielił. tak miał właśnie ojciec (w C3) i przestał mu działać centralny. Siłownik jednak po ponowny złożeniu działał kilka razy a potem się to powtórzyło i trzeba było kupić nowy (inny) za 11zł na Allegro.
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
- Organista18
- Forum Audi 80
- Kontakt:
nie da rady... na wiązce między centralką a kierunkami są diody ( nie muszę przypominać o 1kierunkowym ich działaniu :mrgreen: )mrx1983 pisze:Takie male info jak masz alarm podpiety do kierunkow to zlodziej wyjmuje kierunek i jakos przez niego ci sie podpina do alarmu slyszalem ze zlodzieje tak robia,dlatego ja mam podpiete pod lampy pozycyjne
poza tym, nawet jeśli by ich nie było to co by to dało...??? zapewne nic