[ b3 1.8 PM] rozrusznik
[ b3 1.8 PM] rozrusznik
panowie cos takiego jak wendiks czy cos takiego , ile moze to kosztowac? mozna to dokupic czy trzeba kupic caly rozrusznik?
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
- Fantomas_29
- Forum Audi 80
- Kontakt:
w Twoim 2 temacie ktory zostal zamkniety koledzy twierdzili ze lpeiej kupic uzywany jak regenerowac a ja uwazam dokladnie odwrotnie cena praktycznie ta sama a w rozruszniku uzywanym najprawdopodobniej szczotki, bendix itp nie sa 1 swiezosci. ja chcialem miec pewnosc, ze mnie on nie zawiedzie np za pol roku i bez wachania oddalem do regeneracji
dobra ale co masz z tym bendixem, bo ja temat rozrusznika przerabiałem w zeszłym tygodniu.
jaki masz problem? jak przekręcasz kluczyk to słyszysz rozrusznik, ale nie motor nie kręci? a za drugim, trzecim razem kręci?
żęzi Ci jak kręcisz rozrusznik?
w takich wypadkach wystarczy tulejkę dorobić, tą która jest na zębatce, tylko nie dorób za pasownej i nie dawaj smaru, tylko rzadki olej
jaki masz problem? jak przekręcasz kluczyk to słyszysz rozrusznik, ale nie motor nie kręci? a za drugim, trzecim razem kręci?
żęzi Ci jak kręcisz rozrusznik?
w takich wypadkach wystarczy tulejkę dorobić, tą która jest na zębatce, tylko nie dorób za pasownej i nie dawaj smaru, tylko rzadki olej
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt:
to i ja sie podłacze otoz juz drugi raz mialem taki problem ze auto nie odpalilo wcale niby cos z zaplonem ale na kable odpalilo po chwili . jechalem na spot mielismy przymusowa przerwe przez jakies 15-20 minut chodziły awaryjne i ogrzewanie po tym czasie auto wogole nie chcialo odpalic przy kreceniu alarm lekko wył troche pokrecilo i nic poza tym od czego to moze byc ?
Canibal,
jeśli masz kable WN w bardzo kiepskim stanie to, przy dość dużym wydatku prądu na rozrusznik, może nie dochodzić napięcie do świec zapłonowych. Jak podłączyłeś drugi akumulator, prądu zrobiło się więcej i auto normalnie zapaliło. Podnieś maskę przy pracującym silniku w nocy; popatrz czy przypadkiem wokół kabli WN nie masz dyskoteki.
Alarm załącza się przy odłączonym akumulatorze. Zaśniedziałe klemy mogą powodować odłączanie akumulatora od instalacji i zostajesz bez prądu.
jeśli masz kable WN w bardzo kiepskim stanie to, przy dość dużym wydatku prądu na rozrusznik, może nie dochodzić napięcie do świec zapłonowych. Jak podłączyłeś drugi akumulator, prądu zrobiło się więcej i auto normalnie zapaliło. Podnieś maskę przy pracującym silniku w nocy; popatrz czy przypadkiem wokół kabli WN nie masz dyskoteki.
Alarm załącza się przy odłączonym akumulatorze. Zaśniedziałe klemy mogą powodować odłączanie akumulatora od instalacji i zostajesz bez prądu.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Kontakt: