[80 B3 1.8 PM] brak hamulca
[80 B3 1.8 PM] brak hamulca
Co mogło spowodować nagły brak hamulcy podczas jazdy, pedał opadł do samej podłogi. Samochód był mocno obciążony (5 osób i bagaże) po zatrzymaniu brak śladów wycieku. Po kilku mocniejszych naciśnięć na pedał wszystko wróciło do normy.
Ostatnio zmieniony 18 lut 2008, 19:05 przez Grześ, łącznie zmieniany 1 raz.
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
- Darecki3037
- Audi 80 Klub
Witam.
Siada ci pompa hamulcowa . Jeśli potrafisz ( chodzi mi o jakieś doświadczenie) to można wymienić same gumki na tłoczkach , ale to trzeba rozebrać i ocenić jak wygląda pomka w środku , czy nie ma jakiś zarysowań lub wrzerów. Prostrzy ale droższy sposób , to wymiana całej pompy na nową .
Powodzenia!
Siada ci pompa hamulcowa . Jeśli potrafisz ( chodzi mi o jakieś doświadczenie) to można wymienić same gumki na tłoczkach , ale to trzeba rozebrać i ocenić jak wygląda pomka w środku , czy nie ma jakiś zarysowań lub wrzerów. Prostrzy ale droższy sposób , to wymiana całej pompy na nową .
Powodzenia!
- bartek18150
- Audi 80 Klub
- Imię: Dawid
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Tylko ze taka operacja nawet przy duzej umiejetnosc nie jest zbyt prosta jak bys sie zdawac moglokrisch pisze:Witam.
Powodzenia!
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Zaraz pompe. Koeldzy już tyle razy spotkałem się z opisywanym problemem że nie jestem w stanie zliczyć. Za każdym razem wymiana płynu rozwiązała problem a pomiar płynu na zawartość wody sięgał niekiedy nawet 10%.Jasiu pisze:Witam.
Kolego Solskier,nie wprowadzaj Kolegi w błąd,silnik PM to silnik benzynowy, więc niema wakum pompy a serwo!
Nawet gdyby "padła" ta pompa albo serwo to pedał byłby wysoki i twardy.
Jesli wpadł do dechy to prawdopodobnie jest tak jak pisze Darecki.Wymieniaj pompę hamulcową.
Jasiu