no właśnie tylko wytłumacz policji że ta gaśnica jest sprawna jeśli nie ma kontrolki potwierdzajacej jej sprawność...zamiejski197 pisze:gasnica ma byc sprawna i utrzyma w odpowiednim stanie
[All] Gaśnice
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Powiem ci tak wszelkieiego rodzaje dyskusje z niebieskimi sa na twoje ryzyko bo nigdy nie masz pewnosci czy twoja gasnica jest sprawna. W łódzi legalizaja gasnicy kosztuje az cale 5 zl wiec chyba raz na rok mozna je wydac. Ale ja wiem tylko tyle ze tu nie chodzi o te 5 zl nikomu tylko chodzi o to ze trzeba o tym pamietac. Ja sobie juz przypomnienie w telefonie ustawilem bo inaczej to na bank zampomne. Gasnica wedlug goscia ktory moja legalizuje tweirdzi ze gasnica powinna dzialac przez 5 lat bez problemowŻo pisze:Czyli jeżeli wygląda na zadbaną to można z policjantem dyskutować, ale czy gaśnica po pewnym czasie nie będzie już zbyt stara? Czy jest możliwość, że gaśnica po pewnym czasie odmówi posłuszeństwa ze starości?
- Prezesik_lodz
- Forum Audi 80
- Kontakt:
-
- Forum Audi 80
- Imię: Krzysztof
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
emcen, po obejrzeniu tych filmików mam kilka spostrzeżeń:emcen pisze:A ja tam woże bardziej solidną gaśniczkę bo ma aż 5l pojemności i zegar:) To może nie skończę jak ten gośc z filmiku.
http://www.youtube.com/wa...feature=related
- nigdy nie kupię golfa <lol>
- gość widząc dym przed otworzeniem maski już powinien trzymać gaśnicę w ręku i próbować gasić poraż przy jak najmniej otwartej masce - aby nie karmić ognia świeżą dawką tlenu
- i trzecie... felgi jeszcze pójdą na handel <haha>
Mi się nie tak dawno zadymiło z dziury koło przełącznika wycieraczek , jadę a tu nagle kłąb dymu z "pająka" strach mnie sparaliżował , musiałem rozebrać całego "pająka" , oczywiście rozebrałem go dopiero w domu ale wyobraźcie sobie jazdę z myślą że możecie się zapalić
Dobra gaśnica jest bardzo potrzebna dla Ciebie Kierowco a nie dla policmajstrów
No nic jutro ładuja do bagażnika hydronetka i dwa kible z pioskiem + koc gaśniczy (azbestowy)
Dobra gaśnica jest bardzo potrzebna dla Ciebie Kierowco a nie dla policmajstrów
No nic jutro ładuja do bagażnika hydronetka i dwa kible z pioskiem + koc gaśniczy (azbestowy)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2008, 19:41 przez ziemor, łącznie zmieniany 2 razy.