Od niedawna (nawet jeszcze nie miesiąca) jestem posiadaczem cudownego pojazdu marki Audi z napisem TDI

Rok prod. auta to: grudzień 1994 wiec przepływka pierburg
Poczytałem trochę forum i dowiedziałem się, że żeby sie coś dowiedzieć co jest nie tak z silnikiem potrzebne są LOGI, więc kupiłem kabelek i zrobiłem dziś LOGI.
Mój problem polega na tym, że jak dodam "gazu" na biegu jałowym i puszczę to obroty przez jakiś czas falują nie dużo bo tak o około 20 obr/min zwiększają się i zmniejszają. Trwa to przez dłuższą lub krótszą chwilę w zależności od tego jak dużo "gazu" dodałem a później obroty już nie falują i są stałe wg. obrotomierza ok. 950 obr/min. Szarpania w czasie jazdy jeszcze nie zauważyłem, gdy staram się utrzymać tą sama prędkość ale jeszcze sprawdzę (już 800 km przejechałem nią). Zauważyłem też, że te "falowanie" ustępuje odrazu, gdy wrzucę 1 bieg i puszczę sprzęgło do momentu aż zacznie łapać, samochód wcale nie musi ruszać, następnie znowu na bieg jałowy i obroty są w normie. Mam prośbę do kolegów z forum o analizę logów:
LOGI (z braku czasu narazie tylko 2 grupy jak znajdę więcej czasu to zrobię resztę)
000
Z tych logów już wiem, że kąt wtrysku muszę ustawić na wartość 51.
Mam pytanko czy ustawię go wg. opisu z tej STRONY
oraz
001
Natomiast z tych logów, nie wiem czy dobrze wnioskuję ale dawka paliwa jest też do korekcji tylko nie wiem ja to się robi.
Aha i zapomniałbym 2 błędy mi VAG znalazł:
2 Faults Found:
01117 - Generator Terminal DF Load Signal
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
00575 - Intake Manifold Pressure
17-10 - Control Difference - Intermittent
Dodam tylko, że po kupnie wyjąłem IC i go wyczyściłem, gdyż był zapchany, a tak poza tym to oczywiście standard wymiana paska rozrządu, rolek, termostatu, oleju i filtra. Na wymianę czeka jeszcze filtr powietrza i paliwa.