[All] Nie działaja elektryczne lusterka
[All] Nie działaja elektryczne lusterka
Witam
Tak jak w temacie mam problem z elektrycznymi lusterkami prawe lusterko wogole nie daje oznak życia natomiast lewe działa tylko w góre i w dół a na boki nie. Napewno nie jest to wina przełacznika bo sprawdzałem przekładajac sprawny przełacznik i efekt mizerny.
Tak jak w temacie mam problem z elektrycznymi lusterkami prawe lusterko wogole nie daje oznak życia natomiast lewe działa tylko w góre i w dół a na boki nie. Napewno nie jest to wina przełacznika bo sprawdzałem przekładajac sprawny przełacznik i efekt mizerny.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Niestety musisz sprawdzić instalacje która idzie do drzwi. W miejscu gdzie przechodzi z nadwozia przez te gumowe łączniki narażona jest na częste zginanie i mógł pęknąć któryś z przewodów(podobnie jak na klapie tylnej na zawiasie) Wystarczy ściągnąć gume odizolować i będziesz wszystko widział. Możliwe że drzwi w twoim autku były ścągane i zamiast wyciągnąć instalacje to ktoś ją poprostu przeciał i później nieudolnie posztukował. Spotkałem sie z tym już nie raz. Pozdrawiam
dzis zrobiłem próbe przyłozyłem ucho do lusterka a druga osoba wciskała przyciski od ele lusterek i co sie okazało ze przy kazdym nacisnieciu jakiejkolwiek strzałki słychac ciche jedno pukniecie w lusterku teraz sie zastanawiam czy usterka nie tkwi własnie w lusterkach a dokładnie w silniczkach ewentualnie pozostaje jeszce zbyt kiepska masa badz jej brak. Co wy na to?
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
sprawdź czy nie masz przebicia na przewodach.Najlepiej wysuń szkła(lekko podwarzyć,nie spadną bo są na kabelkach)i zobacz co tam się dzieje.
Użyj miernika albo jakiejś probówki i sprawdź czy w trakcie włączania prąd jest stały czy tylko przez sekunde.
Jeśli tak to problem tkwi przy skrzynce bezpieczników.
Użyj miernika albo jakiejś probówki i sprawdź czy w trakcie włączania prąd jest stały czy tylko przez sekunde.
Jeśli tak to problem tkwi przy skrzynce bezpieczników.